El grup de fallaires lauredians, que formen part del col·lectiu de les Falles de les Valls d’Andorra, conjuntament amb 5 parròquies més del Principat d’Andorra, vetllen durant tot l’any per mantenir viva aquesta tradició popular que data de l’any 1905.

Cada parròquia funciona de manera independent, a l’hora d’organitzar la seva pròpia revetlla, tot i que entre elles mantenen un estret lligam en defensa de l’esperit fallaire i de la tradició que comporta.

La falla que es crema a Sant Julià de Lòria és l’anomenada falla sostenible, feta amb paper reciclat dins d’una malla de filferro lligada a una cadena.

Els Fallaires lauredians tenen la peculiaritat de fer girar dues falles a la vegada i es prenen amb especial entusiasme el ball que realitzen a la plaça de la Germandat. Ball  coreografiat que sempre intenten millorar i perfeccionar.

Dins el col·lectiu fallaire de Sant Julià, hi ha el grup d’infants, d’entre 10 i 15 anys, que fan rodar una falla adaptada de llum led (sense foc). Amb la finalitat que visquin l’esperit fallaire i preparar-los per iniciar-se, a partir dels 16 anys, poder rodar la falla de foc. 

El col·lectiu de fallaires de Sant Julià de Lòria tenen un paper molt actiu i volen potenciar al màxim la participació ciutadana en aquesta festivitat amb l’objectiu de donar-la a conèixer, fer-la créixer i donar-li continuïtat.

Per aquest motiu, s’organitzen diferent tallers que volen iniciar a tothom que ho desitgi en tot el procés de creació de les falles, la pràctica de roda-la i la preparació del ball que s’executa durant la nit de Sant Joan a la Plaça de la Germandat.

Els interessats han d’inscriure’s, abans del 31 de maig, al Centre cultural i de congressos lauredià (tel. 744 044).

Els inscrits realitzaran els següents tallers i participaran activament en l’organització de tota la festa:

  • Tallers fallaires infants (10-15 anys): Divendres 8 i 15 de juny de 18 a 20.30 h
  • Tallers fallaires adolescents i adults (+16 anys): Dilluns i dijous, durant el mes de juny, de 19 a 22 h

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada