Des d’aquest cap de setmana passat es pot trobar a les diferents oficines de turisme un llibret de 16 pàgines que sota el títol “Les falles a les Valls d’Andorra” explica aquesta festa i les activitats que es realitzen en cada una de les parròquies on es fa la cremada de falles: el dia 23 a Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria, Escaldes-Engordany i Encamp, i el dia 28 a Ordino. Se n’han fet un total de 10.000 exemplars.

L’edició del llibret compta amb la participació del Govern d’Andorra i el contingut va precedit per una salutació de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, en la qual destaca la necessitat de “vetllar per la preservació d’aquest patrimoni”, el fet de “transmetre a les generacions més joves la importància de mantenir les tradicions d’Andorra”, i de “difondre els seus valors tant a l’interior del país com al món sencer”.

A continuació de la salutació ministerial s’explica de forma resumida la tradició ancestral de les falles a Andorra, com es van perdre de l’espai públic els anys 50 i com a partir de finals de segle passat es comencen a recuperar.

Les diferents cremades s’expliquen una a una en pàgines dobles, detallant el recorregut dels fallaires amb un plànol descriptiu i els actes previs de preparació que s’han dut a terme al llarg del mes de juny.

L’objectiu de l’edició del llibret és difondre les falles als visitants i turistes que aquests dies visiten el país, i que amb la seva lectura se sentin atrets per la festa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada