En només 24 hores el ciberatac mundial ha aconseguit fer-se amb el control de milions de dades d’arreu del món. A hores d’ara la propagació del virus està desactivada, segons els experts, que recomanen mantenir l’alerta a correus desconeguts i fer còpies de seguretat de totes les dades sensibles.

En poques hores el programa informàtic, Wanna Cry, un virus de tipologia “ransomware”, ha posat en alerta els sistemes de seguretat informàtica de tot el món. Un virus molt potent que ha afectat als dispositius Windows, encriptant les dades i demanant-ne un rescat. El cost per recuperar les dades pot oscil·lar entre els 200 euros i pot arribar als 1.000 euros.

El virus ha afectat sobretot empreses grans, hospitals, però també particulars. Andorra no ha estat una excepció i moltes de les empreses i usuaris han decidit prendre precaucions. A l’Hospital Nostra Senyora Meritxell s’han desconnectat tots els dispositius informàtics de la xarxa. Des d’Andorra Telecom va emetre un comunicat alertant als seus clients sobre les recomanacions i l’equip de seguretat va estar analitzant i comprovant la incidència del virus.

Des de divendres a la nit Microsoft ha posat a l’abast dels usuaris una actualització de Windows 7 per tal de combatre el virus. Tot i que primeres fons asseguren que la propagació del virus s’ha desactivat es recomana no abaixar l’alerta i fer còpies de seguretat de tots els arxius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada