La secció administrativa de la Batllia té actualment en execució 21.811 expedients en concepte de deutes tributaris, que sumen un import de 16.211.594,32 euros, que repercutirien en les finances de l’Administració Central. Així ho ha posat de relleu el Govern en l’exposició del seu criteri sobre les proposicions de llei per modificar la Llei de les finances públiques i la de l’ordenament tributari, totes dues presentades pels comuns. En aquest sentit, l’Executiu coincideix amb els comuns en la necessitat de modificar els articles corresponents de les dues lleis per garantir que totes les administracions públiques obtinguin el termini suficient per cobrar els seus drets econòmics mentre no hi hagi una normativa que possibiliti l’execució dels actes administratius per la mateixa Administració. I a més, adverteix que també cal modificar la Llei de les finances comunals i per això presentarà en breu un projecte de llei per canviar aquest aspecte del text.

El Butlletí del Consell General ha publicat aquest divendres el criteri del Govern respecte a les proposicions de llei presentades pels comuns per modificar la Llei de les finances públiques i la de l’ordenament tributari perquè en cas d’interrupció de la prescripció, el termini de prescripció comenci a córrer de nou des de la producció del fet interruptor, sense que es pugui computar el termini transcorregut abans de la interrupció de manera que es pugui posar, en paraules del Govern, ‘el comptador a zero’ cada vegada que el període de prescripció s’interrompi.

El Govern s’ha mostrat favorable a la modificació ja que el retard en l’execució dels actes administratius de la Justícia també els ocasiona greus perjudicis, i de fet, han quantificat en 16.211.594 euros la quantitat de diners que suposen els 21.811 expedients en execució a la Batllia. Per solucionar aquest conflicte, i a l’espera d’una legislació que permeti a les administracions públiques desenvolupar prerrogatives d’autotutela executiva, el Govern ha manifestat que també caldrà modificar la Llei de finances comunals, motiu pel qual presentarà un projecte de llei en breu.

El Butlletí del Consell també recull aquest divendres el criteri del Govern respecte a la proposició presentada pel grup parlamentari socialdemòcrata que demanava la suspensió de l’actualització o la revisió a l’alça de les comissions bancàries per pagaments efectuats amb targetes de crèdit electròniques. En aquest sentit, el Govern no considera que la regulació de la competència s’hagi de limitar a les comissions amb pagament amb targeta de crèdit, sinó que cal estendre-la a d’altres àmbits, i per això ha reiterat el seu compromís d’aprovar un text regulador de la competència que eviti que es produeixin fets com el de l’augment de les comissions que poden perjudicar l’economia i danyar la lliure competència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada