Els estudiants de l’Institut Joan Brudieu surten al carrer contra les retallades i la Llei Wert

Més de 50 estudiants de l’Institut Joan Brudieu han pres part aquest dijous al matí en una manifestació contra les retallades en ensenyament i la Llei Wert de reforma educativa. La protesta forma part de la jornada de vaga que s’ha convocat avui en centres educatius d’arreu dels Països Catalans.

Els joves han sortit de la porta de l’Institut i han recorregut el centre de la Seu, encapçalats per una pancarta amb el lema “Retallar l’educació no és estalviar”. La marxa s’ha acabat a la plaça dels Oms, a davant de l’Ajuntament. Allà s’ha llegit un manifest que denuncia l’encariment dels estudis universitaris per l’augment de taxes, la supressió de beques i les retallades en serveis educatius.

El col·lectiu considera que darrera d’aquestes polítiques hi ha una intenció premeditada de “tornar a l’antic model d’universitat només per a rics” i que molts joves no podran accedir a l’ensenyament superior per criteris no pas acadèmics sinó purament econòmics.

La jornada de vaga també denuncia l’atac contra l’ensenyament en català que representa la reforma educativa imposada pel ministre espanyol d’Educació, José Ignacio Wert. Els estudiants han recordat que el ministre mateix ja va reconèixer que la seva prioritat és “espanyolitzar els nens catalans” i consideren que l’aplicació d’aquest model a les escoles portaria definitivament a la marginació de la llengua catalana.

Molts estudiants de l’Institut, tot i no assistir a la manifestació, també han donat suport a la protesta, que està tenint un ampli seguiment entre els 138.000 universitaris catalans i els 16.000 professors i treballadors dels campus del país.

TOTES LES NOTÍCIES