estalviadors bpa 1

Els estalviadors particulars de BPA s’organitzen per presentar una demanda judicial col·lectiva per garantir que recuperaran la totalitat dels seus diners al final del procés. L’impulsor de la iniciativa és un resident argentí que ja va estar afectat pel ‘corralito’ al seu país. Diu que a l’Argentina qui va interposar demanda, va aconseguir recuperar els estalvis.

Milers d’estalviadors tenen bloquejats els comptes a Banca Privada d’Andorra. Sobre molts d’ells plana la incertesa de saber si podran recuperar la integritat dels seus diners. Per això, s’està articulant una plataforma d’afectats que presentarà una demanda judicial col·lectiva en aquest sentit.

Manuel Bustelo, impulsor demanda judicial col·lectiva estalviadors BPA: “En el moment en el que estem, encara no hi ha una informació presa de quin serà el destí dels diners dels estalviadors volem crear un marc legal a través d’una demanda col·lectiva per protegir els drets de les persones que tinguin estalvis a BPA i que se’ls retorni en la seva totalitat en quan la situació de l’entitat arribi a una resolució final2.

L’impulsor d’aquesta demanda judicial col·lectiva per defensar els interessos dels estalviadors de BPA és un resident argentí que anys enrere ja va estar afectat pel ‘corralito’. En Manuel no s’hagués pensat mai que la situació es repetiria en un banc europeu. La seva experiència el motiva a aglutinar els afectats per comptes bloquejats.

Manuel Bustelo, impulsor demanda judicial col·lectiva estalviadors BPA: “L’experiència al llarg dels anys posteriors al corralito és que totes aquelles persones que van protegir els seus drets a través de processos judicials i que van ser pascients, van recuperar la totalitat dels seus diners bloquejat als bancs. No va anar de la mateixa manera pels qui no estaven protegits legalment o van retirar precipitadament els diners en una situació desfaorable. “

En Manuel ofereix el correu electrònic manu.bustelo@gmail.com perquè els estalviadors interessats s’hi puguin posar en contacte. Els impulsors de la demanda judicial col·lectiva, tot i que confien en les mesures impulsades pels polítics per resoldre la situació de BPA, s’organitzen per defensar els seus drets de manera col·lectiva a la justícia.

2 comentaris

  1. A mes dels depositants que si tot va be poden rebre els seus diners amb l interes pactat, cal considerar els clients que tenen els estalvis en accions i fondos que ara no poden moure, amb la qual cosa poden estar perdent diners o deixant de guanyar eel que podrien amb el bon moment de borsa que hi ha ara i que quan es desbloqueiji potser ja no hi sera. I aixo genera un perjudici a reclamar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada