Aquest dilluns s’ha obert el període d’inscripcions pels Esports d’Estiu 2019 d’Escaldes Engordany adreçats a infants i joves de 3 a 16 anys. En aquesta 31ª edició, les famílies disposen de fins a 4.500 places reforçades també pels Campus esportius que s’ofereixen des de diferents clubs.

Una de les principals novetats dels Esports d’Estiu és l’ampliació dels horaris, responent així a la demanda de les famílies. D’aquesta manera, a les famílies que ho necessitin podran portar els seus fills a partir de les 7.45 del matí quan es posarà en funcionament el servei d’acollida i es donarà una cobertura de dotze hores i mitja.

En els darrers anys, s’han anat introduint novetats permetent combinar de juliol a setembre els campus esportius amb les activitats d’estiu oferint a cada infant i jove la possibilitat de practicar esports, alhora que es potencien hàbits saludables a través del joc i del lleure.

Les activitats començaran 3 de juliol i finalitzaran el 6 de setembre oferint 10 torns de 5 dies. El preu per setmana d’activitats és de 72 euros amb el dinar inclòs, mentre que per als majors de 6 anys el dinar és opcional i el preu és de 41 euros. A més, també s’ofereix el servei de ludoteca a la tarda (de 18:30h a 20:15) amb un preu de 5 euros. També, hi ha la possibilitat d’escollir tot el dia o només activitats de matí amb o sense dinar.

Aquest any les inscripcions també es poden fer online a través de la pàgina web del Comú: www.e-e.ad. També es poden fer al secretariat d’Esports del Prat del Roure de dilluns a dijous de les 8h a les 17.15h i els divendres de les 8h a les 15h.

Els Esports d’Estiu inclouen activitats com el tennis, bàdminton, hoquei, handbol, futbol, bàsquet, judo, atletisme, gimnàstica, BTT, excursions, sortides a Bosc Aventura… Des de la vessant del lleure s’ha preparat tallers de ritme, d’expressió corporal, visites als museus… En definitiva, fins a trenta activitats diferents perquè infants i joves puguin gaudir de l’estiu d’una manera divertida i lúdica

Per als més petits, la programació engloba sortides a la muntanya, al parc de bombers o a la granja, sense oblidar les activitats tradicionals com els jocs aquàtics, els tallers de contes i titelles o els tallers de disfresses i maquillatge.

Des del Comú també es recorda que les famílies que no poden fer front al cost d’aquesta activitat es poden acollir al Reglament d’exempcions de caràcter social.

 

Els Esports d’Estiu 2019, en xifres:

 • 350.000 euros de pressupost.
 • 4.500 places.
 • 120 monitors

 

Els Esports d’Estiu 2018, en xifres:

 • 3.125 inscripcions.
 • 780 famílies.
 • 520 famílies d’Escaldes-Engordany.
 • 400 oferta places/setmana.
 • 312 mitjana inscrits/setmana
 • 120 monitors eventuals contractats.
 • 41 euros preu activitat/setmana.
 • 31 euros preu dinar/setmana.
 • 20 mitjana dies inscripció/infant.
 • 10 setmanes d’activitat.

 

L’evolució dels Esports d’Estiu, en un documental

Amb motiu del 30è aniversari dels Esports d’Estiu, que es va celebrar l’any passat, es va gravar un documental que es podrà veure a partir d’avui a les xarxes socials del Comu i al canal youtube. El documental mostra la història d’aquestes darreres tres dècades dels Esports d’Estiu amb els principals testimonis que van veure néixer la iniciativa, la seva evolució, el vessant socials i com han evolucionat els Esports d’Estiu en funció de les necessitats de les famílies i, sobretot, en funció de la incorporació de la dona al món laboral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada