Els escolars d’Encamp celebren el Dia mundial del Medi Ambient

Per commemorar el Dia mundial del Medi Ambient, el departament d’Higiene i de Medi Ambient del Comú d’Encamp ha preparat diverses activitats per als escolars de la parròquia, que s’han portat a terme als Cortals d’Encamp. La corporació encampadana fa tretze anys que organitza activitats especials per a aquesta diada.

Enguany han participat uns 300 alumnes, d’edats compreses entre els 8 i els 12 anys, de l’Escola andorrana d’Encamp, l’Escola espanyola d’Encamp, l’Escola francesa d’Encamp i l’Escola francesa del Pas de la casa.
Els infants han realitzat diferents tallers i activitats a la zona dels berenadors dels Cortals d’Encamp entre les 9.30h i les 12.30h. Per a la realització dels tallers s’ha comptat amb la col·laboració del personal del departament i de dues empreses: La Moixera i Pirinenca de Serveis.
La temàtica dels tallers ha girat entorn els següents àmbits:
– recollida selectiva
– biodiversitat (l’empresa La Moixera ha realitzat una gincama de la biodiversitat i un taller de reciclatge)
– reciclatge (l’empresa Pirinenca de Serveis ha pujat amb un camió de recollida de cartró, per poder-ne explicar el funcionament, i com es recicla)
– ramaderia (aprofitant que els ramats de vaques estan als Cortals, s’ha explicat als infants les marques de cada família de vaques, la transhumància…)
– jardineria (els infants han fet un parterre, i han plantat llavors en un test que s’han endut a casa seva)
– treballs forestals (excursió per la muntanya per als nens i nenes de 11 i 12 anys amb els banders)
– neteja viària (s’ha pujat als Cortals la màquina d’escombrar, per explicar-ne el funcionament als infants)
Text i foto: Comú d’Encamp

1 comentari

  1. Moltes gràcies per aquesta celebració del Dia Mundial del Medi Ambient. Des de l’escola francesa del Pas de la Casa us agraim l’esforç fet.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES