El Comú de la Massana ha habilitat un circuit al parc del Prat del Colat per poder dur a terme la Cursa contra la Fam, en la qual hi participaran més de 400 alumnes de les diferents escoles de la parròquia. A més, els corredors tindran l’oportunitat de conèixer el jugador del River Andorra, Jordi Trias, que ha acceptat donar el tret de sortida a la prova.

L’acció està organitzada per l’entitat Acció contra la fam, que des de fa disset anys organitza aquesta cursa solidària, en la qual hi participen més  de 280.000 joves a tot el món.

“Animem a les famílies de la Massana a participar en aquesta acció de forma activa, ja sigui fent de patrocinadors o animant als nens a buscar suport per poder ajudar als infants que passen gana”, afirma la consellera de Cultura, Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Jael Pozo que afegeix que “convidem a tothom a presenciar la carrera de divendres i animar als infants a fer força voltes, en aquesta gran festa solidària, amb un component esportiu molt saludable”.

La desnutrició aguda, que avui és diagnosticable, es pot prevenir i tractar, acaba cada dia amb la vida de 10.000 nens. Els alumnes de les escoles de la Massana volen ser part de la solució a aquest problema donant suport a la tasca d’Acció contra la Fam amb aquesta activitat.

Sumant esport i solidaritat, els alumnes hauran de recórrer la major distància possible. Patrocinats pels seus pares, veïns, amics, comerciants …, portaran la seva ajuda a les poblacions que pateixen fam. Per cada volta recorreguda, el “patrocinador” realitzarà una aportació econòmica a Acció contra la Fam, alimentant així el repte d’un món sense fam.

Abans de la cursa, els voluntaris i treballadors d’Acció contra la Fam han realitzat unes jornades de sensibilització en els centres escolars sobre la fam i llur solució.

El 2013 es van aconseguir més de 3.000.000 euros a tot el món. Aquests fons han permès donar suport als programes de l’organització a Bangladesh i Filipines. Aquest any, voluntaris, professors i treballadors d’Acció contra la Fam es mobilitzaran per animar a centenars de milers de joves per fer un pas més enllà i portar una ajuda cada vegada més important a les víctimes de la fam. Els fons recaptats es destinaran als programes d’ajuda d’Acció contra la Fam per a la lluita contra la desnutrició infantil.

 

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada