Els equips Misterloop i Onestar guanyen la final de l’olimpíada de robòtica d’Andorra Telecom

Els equips Misterloop, de la categoria Elementary, de nois d’entre 7 i 12 anys, i Onestar, en la categoria Junior, han estat els guanyadors de la World Robotic Olympiad (WRO), una aposta d’Andorra Telecom per a totes aquelles activitats relacionades amb el foment de la robòtica entre els joves. El director general de la companyia, Jordi Nadal, ha lloat l’oportunitat que suposen tornejos com la WRO o la First Lego League pel foment de valors associats com són la creativitat, la innovació, el treball en equip o la cultura de l’esforç.

Un total de set equips han pres part en la competició de robòtica World Robotic Olympiad (WRO), que aquest any s’ha dedicat al turisme sostenible. Segons informa Andorra Telecom, organitzadora del torneig, el guanyador de la categoria Elementary, de nois d’entre 7 i 12 anys, ha estat l’equip Misterloop, que ha desenvolupat el repte proposat per l’organització consistent en construir un robot que es traslladi pel tauler, que simula la naturalesa de Costa Rica, i proposi rutes amb el mínim impacte mediambiental.

En la categoria Junior, la victòria ha estat per a l’equip Onestar que, tal i com proposaven les bases del torneig, va construir un robot la missió del qual consisteix a reduir a zero l’empremta de carboni d’una empresa afavorint les energies alternatives i la plantació d’arbres.

L’organització de la WRO forma part de l’aposta d’Andorra Telecom per a totes aquelles activitats relacionades amb el foment de la robòtica entre els joves. L’acte ha comptat amb la presència del director general de la companyia, Jordi Nadal, que ha lloat l’oportunitat que suposen tornejos com la WRO o la First Lego League no només per estimular als estudiants a resoldre problemes amb una solució tecnològica sinó pel foment de valors associats com són la creativitat, la innovació, el treball en equip o la cultura de l’esforç.

Nadal ha explicat que resulta especialment interessant comprovar com els infants són capaços de programar operacions complexes i resoldre problemes sobre el terreny amb les eines facilitades per l’organització. Els guanyadors de les dues categories participaran en la següent eliminatòria de la WRO. La final mundial tindrà lloc el novembre vinent a la localitat de San José (Costa Rica).

ANA