El Col·legi Oficial d’Enginyers d’Andorra ha demanat al Govern que aprovi el reglament d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges el més aviat possible. En un comunicat, el col·lectiu assenyala que entre altres beneficis, l’aprovació del reglament suposaria el poder garantir el lloc de treball de 460 persones del sector de la construcció durant tot l’any.

El Col·legi d’Enginyers recorda que des del passat més de desembre, quan es va tancar la convocatòria d’ajuts en acabar-se la partida pressupostària de 200.000 euros que tenia el Govern, no s’han pogut presentar més sol·licituds, ‘tot i haver-hi una demanda creixent’. En aquest sentit, assenyalen que la nova partida pressupostària de 400.000 euros destinada a subvencions a fons perdut per millores energètiques als edificis d’habitatges, aprovada dins del pressupost 2013, i els 22 milions d’euros de finançament a baix cost, ‘encara no estan disponibles per la manca d’aprovació del nou reglament’.

A part dels llocs de treball que es garantirien amb l’aprovació del reglament, el Col·legi destaca que es generarien més de 5,5 milions d’euros de feina amb les subvencions. A més, gràcies al finançament del 100% d’aquestes obres, es pot generar fins a un total de 22 milions d’euros, a un interès preferent d’Euríbor +0,5%, (un 1% anual, a retornar en set anys). Aquest préstec permet en molts casos retornar la totalitat de les obres de millora energètica només amb l’estalvi aconseguit.

Paral·lelament, els enginyers també indiquen que aprovant el reglament es podria aconseguir la millora del confort i habitabilitat de gairebé 2.000 apartaments, l’estalvi energètic d’un milió de litres de gasoil anual i l’estalvi de 2.600 tones d’emissions de CO2 que ocupen un volum corresponent a un camp de futbol de base per 9.280 metres d’alçada (tres vegades el Comapedrosa mesurat des del mar), cada any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada