Els Encants Vintage han recaptat 15.167 € per l’accés als serveis bàsics a la República del Congo

El Comitè d’Andorra de l’UNICEF ha informat que la recaptació obtinguda durant l’obertura del Encants Vintage oberts dos dies al Tulip Inn Andorra Delfos Hotel ha estat de 15.167 €.

Han estat moltes les persones i empreses que han col·laborat en aquesta 5a edició dels Encants Vintage donant serveis i/o articles de moda tant nous com de segona mà per vendre com anant-hi a comprar en els tres dies que han estat oberts. Els Encants Vintage són una versió curta del tradicional mercat dels Encants que Unicef Andorra va organitzar durant 15 anys i on s’hi pot trobar exclusivament roba i complements.

La valoració que es fa des d’Unicef és molt positiva ja que ha continuat la bona acollida entre totes les persones que hi han passat i que han fet alguna compra. Hi havia molt per triar ja que hi havia prop de 1.000 articles a la venda. Centrats en la temporada d’hivern, s’hi ha pogut trobar des de roba d’esquí a vestits de festa passant per abrics, corbates, cinturons, sabates, bosses, jaquetes i roba de tota classe de primeres marques a preus molt assequibles.

La principal novetat d’aquesta edició ha estat el nomenament de la periodista i influencer Patricia Sañes com a ambaixadora dels Encants Vintage. La Patricia, que va donar roba per vendre i col·laborar, va ser el dijous compartint i assessorant a totes les persones que van passar-hi.

La propera edició dels Encants Vintage serà el proper mes de maig amb roba i complements més estiuencs però també per recaptar fons pel projecte al Congo.

Els programes d’UNICEF a la República del Congo

Els fons obtinguts gràcies als Encants es destinen a la millora de l’estatus social de les poblacions autòctones a Lékoumou als quals l’Unicef Andorra dóna suport al Congo.

Aquest projecte pretén contribuir a la millora de l’estatut social facilitant l’accés als serves bàsics (educació, sanitat, registre de naixement, aigua potable,…) de les poblacions autòctones en el marc del desenvolupament d’una estratègia nacional de protecció dels drets.

En aquest sentit, els objectius específics son

• Millorar el coneixement i el respecte dels drets humans de les poblacions autòctones, pels homes i les dones, les joves filles, els joves homes, les filles i els nois bantus i autòctons.

• Posar en marxa i desenvolupar un paquet de serveis essencials en el departament de la Lékoumou.

• Reforçar l’accés a l’aigua potable.

• Reforçar la mobilització social en vista de promoure canvis socials per fer evolucionar les actituds, les creences i les pràctiques negatives.

TOTES LES NOTÍCIES