Els Encants d’Unicef recapten més de 24.000 euros

El mercat solidari dels Encants que organitza Unicef ha aconseguit recaptar 24.266,68 euros. Els fons obtinguts durant les vendes, que s’han desenvolupat entre el 12 de novembre i el 18 de desembre, aniran destinats a la millora de l’estatus social de les poblacions autòctones de Lékoumou al Congo.

Unicef Andorra ha informat aquest dimarts que el mercat solidari dels Encants, que s’ha celebrat del 12 de novembre al 18 de desembre, ha aconseguit una recaptació de 24.266,68 euros. El fons aconseguit es destinarà a programes que des del 2007 UNICEF realitza a la República del Congo. Es tracta de programes que se centren a millorar l’estatus social de les poblacions autòctones de Lékoumou, conegudes popularment com a pigmeus, facilitant l’accés als serveis bàsics com l’educació, la sanitat, el registre de naixement i l’aigua potable.

Unicef Andorra ha volgut donar les gràcies a totes les persones i empreses que han donat material, tant nou com de segona mà, per poder vendre’ls al mercat solidari dels Encants. A més, aquest any com a novetat s’ha comptat amb la col·laboració de tres persones del programa Agentas, que han gestionat els Encants gràcies a la donació de la Gala Solidària.

Com és també habitual, en les properes setmanes es procedirà a fer la donació a altres entitats, com Càritas andorrana i Carisma, de la roba, sabates, joguines i altres articles que no s’han venut perquè els beneficiaris d’aquestes organitzacions en puguin gaudir.

El següent mercat dels Encants està previst per a l’any que ve, entre els mesos d’octubre i novembre, tot i que no es descarta la possibilitat d’organitzar-ne algun altre durant l’any en cas que sorgeixi alguna oportunitat.

Text i foto: ANA