Els membres del Partit Socialdemòcrata Miquel Alís i Artur Arcalís van anunciar, aquest dimarts al vespre al comitè local d’Encamp, que abandonarien el partit. En la reunió, on va participar més d’una vintena de persones, l’excònsol Miquel Alís, i l’exconseller de Comú, Artur Arcalís, van argumentar que la direcció que ha emprès el partit no és la que comparteixen, i per aquest motiu, aquest mateix dimecres han presentat la seva baixa. La resta de membres, tant els més propers a Fem PS o els afins al corrent Socialdemocràcia i Progrés, han decidit mantenir-se al partit, almenys fins a la celebració del congrés. Els consellers de Comú, Joan Sans i Eluska Galdós, han indicat que tot i que lamenten les dimissions anunciades, han de seguir treballant per a la població que els va votar.

El comitè local del Partit Socialdemòcrata d’Encamp d’aquest dimarts al vespre va ser especialment intens a causa de la situació interna que viu el partit. En la reunió hi van participar més d’una vintena de persones amb opinions molt diverses, tant de Fem PS com del corrent Socialdemocràcia i Progrés. Durant el debat, l’excònsol major d’Encamp, Miquel Alís, i l’exconseller comunal, Artur Arcalís, van anunciar la seva decisió d’abandonar el partit, que han fet efectiva aquest dimecres al matí.

L’excònsol ha explicat que ’em sap molt greu haver pres aquesta decisió’, ja que forma part del partit des dels inicis, però que el que l’ha fet decidir-se és ‘l’arrogància i agressivitat que vaig veure al darrer comitè directiu’. Ha indicat que aquestes actituds són normals amb els oponents polítics però no entre companys, i que això és el que ell ha observat en els membres de Fem PS. Opina que ‘és normal que en un partit hi vulgui haver gent que estigui al capdavant’, però que això no es pot fer ‘aixafant els de casa’.

D’altra banda, Alís ha volgut deixar clar que la seva baixa del partit ‘no és culpa de Jaume Bartumeu’, i que ‘on vagi ell podrà comptar amb mi’.

Pel que fa a Artur Arcalís, també ha presentat aquest dimecres la seva baixa del partit, i les seves motivacions també són les actituds que va observar en el darrer comitè directiu. Aquestes dues baixes se sumen a les que ja es van anunciar la setmana passada de Bibianna Rossa i David Borràs, i molts socialdemòcrates han manifestat que no els estranyaria que n’hi hagi més.

La resta de participants al comitè local d’aquest dimarts, però, de moment no abandonaran el partit. Els consellers de Comú, Joan Sans i Eluska Galdós, han indicat que continuaran a la formació i representant els ciutadans que els van votar.

Per la seva banda, Sans ha anunciat la seva voluntat de treballar perquè el partit sigui el que havia estat, i que no dirà que el partit no el representa sense lluitar perquè ho faci. Està decidit a participar en el congrés del proper mes d’abril i opina que és allà on hi ha d’haver el debat. A més, tampoc pensa que la culpa de les baixes que s’estan produint al partit sigui tota d’un sector, sinó que creu que és fruit dels dos posicionaments enfrontats, ‘que tots han estirat massa, cada un cap a la seva banda’.

La seva companya a la corporació encampadana, Eluska Galdós, també es queda al partit i té la intenció de participar en el congrés, però ha estat menys taxativa, i ha reconegut que ‘si veig que no comparteixo la candidatura o les ponències que s’hi faran, no hi aniré’.

A més, Galdós discrepa sobre els motius pels que marxen Alís i Arcalís, i considera que ‘és culpa de Fem PS’ perquè opina que han deixat de banda les persones més antigues del partit fent-los pensar que ‘no hi tenen cabuda’. Així, tot i que apunta que hi ha persones vàlides a Fem PS, considera que ‘són futures promeses’, però que els que tenen més capacitat per liderar ara el partit són els que estan marxant.

Tot i que Galdós ha dit que després del congrés farà el que se li demani des del comitè local, també ha reconegut que si Jaume Bartumeu marxés i si es crea una altra plataforma, amb els que ja han marxat, es plantejarà sumar-s’hi.

Un dels motius pels que Galdós reconeix que té un problema ‘d’identificació amb el partit’ és que considera que s’està anant cap a l’esquerra i ella defensa ‘una socialdemocràcia més moderada’.

1 comentari

  1. Però aquests que fan? S’aniran donant de baixa d’un en un per anar sortint a la premsa cada dia? Estarem així fins al congrés de l’abril? Ah, els que tenen cárrec no pleguen, doncs tenen un pacte que han de deixar l’escó. Quina jeta!

Comments are closed.