Escaldes-Engordany ha estat seu d’una trobada d’experts en hoteleria del país i també vinguts de fora. Trobar la manera de diversificar el sector i evitar la guerra de preus són algunes de les propostes que han aconsellat als empresaris. La majoria dels hotels del país estan regentats per empresaris independents. Una tònica diferent a la dels estats veïns, on les cadenes i franquícies hi tenen molta importància.

La trobada s’ha dividit en tres presentacions i taules rodones on directius del sector han aportat les seva visió sobre aquesta situació. Creuen que, en un mercat tan consolidat al Principat com és el del turisme, ara fa falta trobar ofertes específiques per seguir creixent i expandir-se. El soci director de Magma Hospitality Consulting, Albert Grau, considera que “no es tracta que vinguin inversors a crear nous hotels, sinó a agafar el què hi ha -que és una oferta molt interessant- i donar-li un gir, adaptant-la al què s’està portant al mercat”. Opina que “a nivell de comercialització també s’ha d’estar molt al dia”.

El procés d’obertura econòmica que viu el país també hauria de servir per atreure nous models de negoci. Des del ministeri de Turisme creuen que es podrien trobar simbiosis entre els empresaris hotelers andorrans i grans cadenes estrangeres. El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, manifesta que hi ha “una doble vessant: d’una banda Andorra Turisme ha de continuar esforçant-se per fer venir turisme, i al mateix temps, el sector s’ha d’esforçar per millorar la seva qualitat de servei i gestió”. Creu que “el model de franquícia amb grans cadenes pot ser un, però n’hi ha d’altres”.

Un dels assistents a la jornada ha estat el director d’expansió a la Península Ibèrica de Hilton Worldwide, Carlos Miró. Vol donar a conèixer el què pot aportar l’empresa al país per “continuar creixent”. Indica que és “l’empresa que més ha crescut en el món els darrers tres anys”.

La jornada ha estat patrocinada per Daguisa Hotels, amb el suport de la Cambra de Comerç. De fet, el seu president, Marc Pnatebre, ha estat l’encarregat de fer la presentació inicial de l’acte, que s’ha allargat tot el matí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada