Els empresaris del sud de França s’interessen per les possibilitats que ofereix l’obertura econòmica d’Andorra

Els empresaris francesos dels Pirineus Orientals, agrupats en el sindicat patronal UPE (Union Patronale pour l’Entreprise), han mostrat el seu interès en les possibilitats que ofereix l’obertura econòmica d’Andorra, i en tots els canvis en matèria fiscal i tributària que han tingut lloc darrerament. Amb l’objectiu d’aprofundir i conèixer la nova realitat i les oportunitats reals que ofereix per a les empreses estrangeres, han organitzat una conferència pel proper 22 de gener a Perpinyà que porta per títol L’Andorre: une nouvelle opportunité juridique et fiscale en Europe, a càrrec de l’exdegà del Col·legi d’Advocats d’Andorra Jean Michel Rascagneres, i l’advocat fiscalista de París, Christophe Cancel.

El procés d’obertura econòmica que està duent a terme Andorra ha despertat l’interès dels empresaris estrangers, en aquesta ocasió de l’UPE 66, un sindicat patronal encarregat de representar i defensar les empreses de serveis, comerç i indústria, en especial davant dels serveis de l’estat i de totes les col·lectivitats territorials.

Jean Michel Rascagneres i Christophe Cancel parlaran sobre la llei d’inversió estrangera que permet crear societats a Andorra amb el 100% de capital estranger. A més, abordarà el tema de la fiscalitat i de l’absència d’impostos sobre la renda o la factura, a banda de destacar el 10% que s’aplica en l’impost de societats. Finalment, el tercer punt que es tractarà durant la xerrada serà els acords de cooperació duanera i fiscals amb Europa.

La conferència tindrà lloc el proper dimarts 22 de gener a les 18.30 hores, a la seu de l’UPE (Union Patronale pour l’Entreprise) a Perpinyà. L’UPE aglutina les empreses del departament dels Pirineus Orientals. La conferència està organitzada per Eurolex Internacional, que agrupa despatxos d’advocats d’Andorra, Barcelona, París, Tolosa i Perpinyà, i la voluntat és continuar fent aquestes xerrades divulgatives durant el 2013 a Barcelona, Tolosa i Montpeller.

TOTES LES NOTÍCIES