Una eina interna de la xarxa social Myspace, coneguda com ‘Overlord’, ha estat emprada per treballadors de la companyia per espiar els usuaris, permetent-los accedir a les contrasenyes i als missatges privats d’altres persones sense autorització.

Segons han revelat fonts de l’empresa que inclouen dos extreballadors de Myspace a Vice, Overlord es va dissenyar originalment per permetre donar resposta a les sol·licituds d’informació per part de les autoritats, així com altres funcions de moderació de continguts.

No obstant això, igual que va succeir amb eines similars emprades per altres xarxes socials com Facebook i Snapchat, alguns empleats de Myspace van fer mal ús de l’eina i, sense autorització, van espiar altres persones, en algunes ocasions fins i tot a les seves exparelles.

L’incident va tenir lloc fa aproximadament deu anys, quan Myspace va arribar a aconseguir la xifra de 100 milions d’usuaris, i va tenir com a resultat l’acomiadament de quatre treballadors, segons el mitjà citat.

Overlord era un eina fàcil d’emprar, com asseguren els extreballadors de la xarxa social, i permetia accedir a les contrasenyes dels usuaris en text pla –és a dir, sense encriptar–, així com als missatges privats dels comptes.

Un portaveu de Myspace ha assegurat a Vice que, en l’actualitat, l’accés a l’eina està limitat “a un nombre molt petit de treballadors”, que el mal ús d’Overlord té com a conseqüència l’acomiadament del treballador i que la companyia té mecanismes per detectar quan es produeixen abusos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada