vot correu

El secretari general del Govern, Jordi Casadevall, ha anunciat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que els electors residents a l’estranger, o aquells que estiguin realitzant una activitat temporal fora del país, podran sol·licitar el vot per correu a partir de demà dijous 1 d’octubre. De la mateixa manera ha anunciat el procediment del vot per dipòsit judicial per correu per a les eleccions comunals del pròxim 13 de desembre.

Es poden acollir al vot per correu els residents a l’estranger de manera permanent o temporal. En primer lloc s’ha de fer la sol·licitud de vot per a les eleccions, un tràmit que es podrà efectuar presencialment al comú corresponent, o a través del web habilitat www.votpercorreu.ad. Aquest primer pas es podrà efectuar des d’aquest mateix dijous. Els electors que utilitzin el web podran omplir la sol·licitud en línia o descarregar-la. La sol·licitud de vot s’ha de retornar físicament o a través de correu electrònic adjuntant-hi els certificats corresponents en cas que la residència a l’estranger sigui per motius de feina o per estudis. Estaran exempts de presentar aquesta documentació els residents fora del país que ja estiguin inscrits com a tals al Registre electoral. El termini per presentar la sol·licitud finalitza a les 12 del migdia del 4 de novembre, que és el cinquè dia hàbil posterior al decret de convocatòria d’eleccions. Un cop rebuda la sol·licitud el comú resoldrà si s’autoritza o no la votació per correu i es notificarà la decisió al demandant.

La tramesa del material electoral anirà a càrrec d’una empresa de missatgeria amb servei internacional. A l’elector, que la rebrà al seu domicili, se li comunicarà la data límit per lliurar, a la mateixa empresa missatgera, el vot amb tota la informació necessària. Un cop el vot arribi a la seu judicial, el votant rebrà un correu de confirmació.

El secretari general ha qualificat d’àgil aquest procediment que es va implantar en les passades eleccions generals i que garanteix l’exercici al dret de vot per correu, una opció cada cop més estesa entre el col·lectiu de residents a l’estranger.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada