Els efectius d’extinció aturen per avui els treballs a l’incendi de pastures de la Val d’Aran

Amb l’arribada de l’ocàs, els efectius dels Pompièrs d’Aran i dels Bombers de la Generalitat s’han anat retirant de la zona de l’incendi de Garòs (Val d’Aran) i es preveu que, demà, el mateix dispositiu reprengui altre cop els treballs d’extinció.
 
Avui, les tasques dels efectius s’han concentrat especialment al flanc dret. Amb eines manuals i cremes d’eixamplament, els efectius han aconseguit contenir la propagació del foc, evitant que arribés al fons del barranc de Salider, i únicament han quedat oberts uns 650 metres a la part més alta del flanc. La resta de perímetre, que té uns 10 quilometres, on els efectius també han estat refredant al llarg d’avui, continua estable.
 
A partir d’aquesta nit, les previsions indiquen que les humitats relatives seran més elevades a la zona, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), i ajudaran a mantenir més estable el perímetre de l’incendi.
 
Segons la darrera estimació, el foc hauria afectat unes 400 hectàrees de vegetació de pastures.
 
Recordem que avui han estat treballant una trentena d’efectius dels Pompièrs d’Aran i dels Bombers de la Generalitat, amb les unitats GRAF (Grup d’Actuacions Forestals), dos helicòpters i una desena de dotacions.
 
Paral·lelament, incendi de vegetació a Bausen, ja extingit
Aquesta tarda ha entrat l’avís a les 16.25 hores d’un altre incendi d’alta muntanya al costat del nucli de Bausen. Al lloc, han treballat 4 dotacions terrestres dels Pompièrs d’Aran, una unitat del GRAF i un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i ja està totalment extingit. Ha afectat 5.000m2 de vegetació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.