Les eines de calor són estris que acompanyen incondicionalment a moltíssimes dones i homes. Assecadors, planxes, arrissadors… No obstant això el seu ús comporta alguns efectes negatius per al teu cabell. Si a això se li uneix que durant l’estiu la fibra capil·lar pateix la deshidratació de l’aigua salada del mar o clorada de les piscines… i els efectes decolorants del sol, ens trobarem que a finals d’estiu el nostre cabell estarà en un estat penós.

Només si coneixes els efectes negatius de les coses ets veritablement conscient dels riscos i pots actuar en conseqüència, acceptant-los (si et val la pena el resultat final) o posant remei.

Així actuen les eines de calor sobre el teu cabell

  • Deshidrata el pèl. De ben segur que ja t’ho imaginaves, sobretot si les utilitzes sobre el cabell humit, ja que atreu la humitat natural del cabell.
  • Destrueix la queratina. A conseqüència de la deshidratació que provoca la calor, les fibres de queratina es fragilitzen i acaben per trencar-se.
  • Danya la cutícula. Les mateixes butllofes que pateix la pell quan es crema per l’acció del sol, es produeixen a la cutícula del cabell en forma de l’anomenat “pèl bombolla” i una major porositat i encrespament.
  • Degrada el color dels cabells. El primer que et dirà el perruquer si portes el cabell acolorit o amb metxes és que intentis evitar l’assecador i la planxa.
  • Provoca la caiguda del cabell. L’assecador inflama el cuir cabellut, perjudicant la micro irrigació sanguínia. Per tant, es produeix desnutrició al bulb pilós, el que provoca debilitat i risc de caiguda.
  • Menys densitat capil·lar. El pèl creix més fi i pot partir-se. Per això dóna la sensació que cada vegada és més fi.
  • Resta lluminositat. Sí, la calor apaga la brillantor del teu cabell. En presentar una major porositat es produeix un efecte òptic d’opacitat.
  • Cou el pèl. A l’interior del cabell hi ha aigua i n’hi hauria prou 100ºC perquè aquesta entrés en ebullició. Sotmès a temperatures de fins a 230ºC el pèl “bull” i les micro bombolles que es produeixen exploten trencant la fibra i obrint les puntes.
  • Alenteix el creixement del cabell. La sensació que tens que el pèl no creix és real. La calor pot partir el pèl -en especial a la zona de mitjos i puntes- i no acaba de créixer.

Els protectors tèrmics, la salvació
Protector Capil·lar Total de Nuggela & Sulé està formulat amb filtres solars d’última generació i està potenciat amb Oli de Chía orgànic 100% natural que aporta àcids grassos essencials com els omega 3 i 6, vitamines, flavonoides i antioxidants per protegir el cabell de qualsevol agressió. És el primer protector tèrmic i solar que restableix la brillantor natural al cabell i estimula el seu creixement. El seu preu: 14,90 € / 125ml.

Thermal Protection Spray, de Balmain és un protector tèrmic a força de proteïnes de seda i Pro-vitamina B5 ideat per reparar els efectes col·laterals de les eines de pentinat per calor (planxes, assecadors, pinces…). Ideal per emprar durant tot l’any, aquest esprai que lluita contra trencament capil·lar, encrespament i sequedat és especialment recomanable durant el mesos post estiu, quan el cabell es mostra més fràgil, deshidratat i porós. El seu preu: 22,50 € / 200ml.

Spray Protector Tèrmic Decode Curl Defensar, de Montibello. Protegeix la calor de planxes, pinces i assecadors. Nodreix i reforça el cabell. Alta resistència a la humitat. Indicat per a tot tipus de cabells. Fixació suau. El seu preu: 16 € / 200ml.

Protector de la Calor Repara & Enforteix Diamant, de Tresemmé. Combat els danys produïts per la calor. Protegeix el pèl dels efectes de l’ús diari de l’assecador i les planxes: trencament, encrespament, sequedat. El protector de calor conté un complex termo-actiu que detecta la calor i ajuda a protegir els cabells del dany causat per aparells de calor. Ajuda a prevenir que els cabells es torni fràgil i sense brillantor. L’ús continuat redueix fins al 82% de trencaments (mal de pentinat vs. xampú sense condicionador).

Protector tèrmic, de Indola Setting. Ajuda a protegir i mantenir la hidratació fins 220º en el cabell amb la planxa o les tenalles per a un acabat suau i sedós. Conté Filtre UV, com a part de la Tecnologia Pixel, que ajuda a protegir el cabell dels raigs UV. El seu preu: 15,30 € / 300ml.

OSIS + Flatliner, de Schwarzkopf Professional. Serum allisador especial per protegir el cabell de l’acció de les planxes. Ofereix un acabat superalisante. Ingredients que resisteixen temperatures de fins a 200ºC. Protegeix contra la humitat, redueix el crespat i controla el cabell arrissat o ondulat. Amb Seda Hidrolitzada i Proteïnes de Blat. El seu preu: 15,66 € / 200ml.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada