Els duaners es plantegen accions més contundents si no hi ha resposta del Govern

duaners1

El segon dia d´aturades a la duana del riu Runer ha provocat cues entre els transportistes. Una quarantena de vehicles ha hagut d´esperar les dues hores que ha durat l’aturada. Des del sindicat de duaners s´espera una resposta del Govern durant el dia, sinó es buscarien accions més contundents. Els duaners no preveuen realitzar cap tipus d’aturada el cap de setmana.

Els duaners han completat el segon dia de reivindacions contra la llei que modifica els complements de pensions del sector públic amb una aturada als dos punts fronterers entre les 10 i les 12 del migdia. El seguiment ha estat molt alt.

L’aturada s’ha desenvolupat sense incidents, segons han informat els sindicats. Tot i així, el portaveu Joan Sinfreu ha dit que haver s’arribar a les protestes contra el Govern els provoca “tristesa”.

El sindicat de duaners no ha previst cap aturada pel cap de setmana, tot i que es plantejaran accions més dures la setmana vinent si el Govern no mou fitxa. El membre del sindicat, Joan Seguí, assegura que tenen “molte sganes de fer coses” i que “hi ha molta gent indignada, no només de la Funció Pública, que veuen que aquesta forma de fer no funciona”.

La vaga ha afectat una quarentena de transportistes que lamentaven l’afectació que la protesta tindrà a la seva feina durant el dia.

L’aturada no ha afectat directament els turismes que entraven i sortien d’Andorra i tampoc es preveu cap acció que pugui afectar els visitants el cap de setmana.