duanaEl president del Sindicat de Funcionaris de Duana, Joan Seguí, ha assegurat aquest divendres que l’opció de convocar una vaga ‘està sobre la taula’, tot i que és una decisió que s’ha de consensuar, i ha afegit que, si s’optés per aquesta opció de protesta, ‘s’intentaria fer-la extensible a tota l’Administració i fins i tot que fos indefinida’. De moment, però, el sindicat ha convocat una protesta coincidint amb el Dia de la duana, que se celebrarà aquest dilluns a la tarda. L’objectiu és mostrar la seva oposició a la reforma dels complements de jubilació ja que consideren que és ‘indignant i una vergonya’ que els canviïn les condicions a meitat d’un recorregut laboral. De la seva banda, el vicepresident del sindicat, Gabriel Ubach, ha qualificat el projecte de llei ‘d’espoli’ i ha criticat que el Govern faci servir els funcionaris com a ‘moneda de canvi’, ja que creu que aquesta reforma s’ha tirat endavant només perquè el cap de Govern ‘es va comprometre davant dels poders fàctics a tocar els funcionaris abans d’implantar l’IRPF’.

Joan Seguí ha assegurat que veu factible la possibilitat de convocar una vaga en protesta per les retallades dels complements de jubilació, però ha apostat per una vaga extensible a tota l’Administració i fins i tot amb la possibilitat que fos indefinida. Malgrat tot, Seguí ha recordat que aquesta decisió encara s’ha de consensuar, primer per la junta del sindicat i posteriorment en una assemblea.

De moment, aquest dilluns els duaners protestaran durant la celebració del Dia de la duana. El secretari general de l’USdA i vicepresident del Sindicat de Funcionaris de Duana, Gabriel Ubach, ha explicat que dilluns a les 18 hores es concentraran davant de l’hotel on se celebrarà el Dia de la duana, amb l’objectiu que hi hagi el mínim de participants a l’acte i per protestar contra la reforma dels complements dels funcionaris i per demanar que es recondueixi la decisió.

Ubach ha lamentat que el Govern faci servir els funcionaris ‘com a moneda de canvi amb els poders fàctics’ i ha afegit que el Govern ‘intenta espoliar les jubilacions dels funcionaris sense assumir les seves responsabilitats’, en referència al fet que mai no s’hagi provisionat el fons del complement de jubilació. Per la seva banda, Seguí ha lamentat que els funcionaris ‘hàgim de pagar els errors dels altres’ i ha assegurat que és indignant que a meitat d’un recorregut laboral ‘ens canviïn les condicions laborals’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada