Els drets d’autor de les cançons del Cirque costaran 270 mil euros

Les arques públiques de l’Estat hauran de desemborsar, com a màxim, un total de 270 mil euros per fer front als drets d’autors derivats de les músiques que s’utilitzaran durant la celebració del nou espectacle del Cirque du Soleil, anomenat ‘Diva’.

Un màxim de 150 mil euros es destinaran a pagar els drets d’autor, i en cas que s’hagin de pagar més diners derivats d’aquest concepte serà el Cirque qui es faci càrrec del cost. Els 125.000 euros restants es destinaran a adaptar les músiques perquè encaixin en l’espectacle. Així ho ha constatat el ministre de Turisme, Francesc Camp, que ha volgut deixar clar que aquests costos ja estaven previstos en la signatura del conveni amb la companyia canadenca i, per tant, no suposen un sobrecost, sinó “un cost addicional” respecte els cinc anys anteriors, quan les músiques eren pròpies de la companya i per tant no s’havien de pagar drets d’autor. 

Camp ha argumentat que a causa del canvi d’espectacle s’havia d’assumir aquest increment del preu i, per defensar la línia empresa, ha apuntat que, a tancament del dimarts passat, ja s’han recaptat per venda d’entrades 230 mil euros més que l’any passat en aquestes dates.