Els docents francesos anuncien aturades als centres escolars si no arriben més mitjans, en concret més professors, a les aules. Aquesta és una reivindicació que ja fa temps que s’ha traslladat al govern francès, però de la qual no han obtingut encara una resposta satisfactòria.

A través d’una carta adreçada a les famílies dels alumnes de les escoles franceses, els docents han comunicat un preavís de vaga per dimarts vinent, 4 d’abril. En aquest comunicat es detalla que s’ha exposat la problemàtica organitzativa i de funcionament dels centres educatius, motivats per la manca de professors, al ministeri francès. Els darrers anys hi ha hagut un increment d’alumnes sense el reforç docent suficient.

La resposta, exposen fonts de l’escola, ha estat una inspecció que s’hauria de fer els propers mesos i que, en principi, els responsables ministerials haurien de prendre una decisió entre maig i juny. De tota manera, segons ha pogut saber RTVA, qüestionen que es pugui arribar a una resolució per les dificultats del calendari electoral francès.

Aquest dijous hi ha convocada una reunió a les 18h de tots els centres educatius del sistema francès per decidir si, finalment, dimarts hi haurà l’aturada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada