Els directius dels bancs andorrans rebutgen comparèixer al Parlament català

ramon cierco 1

La comissió d’investigació sobre el frau i la corrupció del Parlament català es quedarà sense sentir els directius dels bancs andorrans que havia citat per al cas Pujol. Els quatre executius requerits han respost que són ciutadans del Principat i per això no han de donar explicacions a aquesta cambra.

Els presidents de la Banca Privada d’Andorra (BPA), Higini i Ramon Cierco, el president d’Andbank, Manel Cerqueda, i el conseller delegat d’Andbank, Jordi Comas, han rebutjat la citació del Parlament català per comparèixer el proper 26 de gener en la sessió de la comissió d’investigació sobre el frau i la corrupció. Tots quatre han recordat que la seva nacionalitat andorrana els eximeix de donar explicacions en la cambra d’un altre estat. David Fernández, el president de la comissió, ha lamentat que tinguin un escut legal, ja que la seva condició nacional no els obliga a comparèixer.

L’ordre del dia de la sessió del proper dilluns ha quedat modificat per força ja que havien de comparèixer els quatre banquers. Fernández ha explicat que finalment els diputats sentiran l’extinent de la Guàrdia Civil i exresponsable de la duana espanyola amb Andorra, José Matas Zapata.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.