Els diners és paper, monedes o plàstic. Que jo sàpiga, aquests estímuls gens tenen a veure amb les emocions positives.
Ara bé, és intercanviable per altres coses. Aquí està la clau.
Ja ha quedat clar que els diners a llarg termini, per si mateix, no dóna la felicitat. Òbviament ens dóna accés a una infinitat de possibilitats, però hem de saber triar bé per optimitzar el nostre benestar.
Generalment gastem moltíssim diners a comprar-nos coses que no necessitem per impressionar a persones que no ens importen.
Invertim una quantitat considerable dels nostres estalvis en innecessàries que no ens aporten gens.
El problema és que en aquest procés també actua l’habituació.
Si em compro una casa geganta, al final m’acostumaré ràpid als estímuls positius mentre que ho faré de forma més lenta als estímuls negatius (això és així gràcies a la nostra benvolguda genètica).
El mateix ocorrerà amb un cotxe o amb un portàtil nou.
Per això, considero que per ser feliç, no cal fer massa cas als anuncis de televisió
El primer que devem fer és analitzar què considerem com “felicitat” per poder determinar com arribar a ella. La felicitat és un estat d’ànim o consisteix en un moment precís?
Veiem com hi ha famosos actors, cantants, esportistes d’elit que no saben ni quant diners tenen, i van buscant la felicitat en diferents coses com la fama, les festes, l’alcohol, la droga, però mai arriben a ser totalment felices, fins i tot alguns lamentablement acaben suïcidant-se.
Els diners no dóna la felicitat, veritat?
Pot ser, però la veritat és que ser pobra tampoc va a fer-te feliç. De fet, és molt possible que ser pobre et faci sentir-te totalment miserable.
Si els diners no fa la felicitat, el no tenir diners tampoc.
Els diners no dóna la felicitat, però et situa en circumstàncies una mica més còmodes, o ideals per aconseguir el que vols.
Una vegada que tinguis suficients diners com per cuidar de la teva família i de cobrir les seves necessitats bàsiques com una casa, menjar, roba, etc, tenir més diners no vol dir que vagis a ser més feliç.
Com més diners tinguis, més coses podràs comprar, però no seràs més feliç en una casa de 3 milions d’euros que en una de 500.000€.
Aquest és el problema amb el qual la majoria de rics es troben. Gastar molt no et farà més feliç.
Els diners és un mitjà, no una fi.
La conclusió està clara: Els diners no dóna la felicitat, però t’ajuda a trobar-te en una situació més còmoda o ideal perquè puguis buscar i trobar el que realment et fa feliç.
Guanyar molts diners no et farà feliç.
Si aconsegueix el que principalment aconsegueixes és tenir llibertat i  flexibilitat per poder dedicar-te al que realment t’agrada fer, per visitar aquests llocs als quals t’agradaria anar, o per passar més temps amb la teva família o amics.
Els diners no et permetrà comprar la teva felicitat, però és un mitjà neutral que et permetrà dedicar-te al que realment és important per a tu.
Seràs més feliç podent gaudir de temps lliure de qualitat amb els teus fills si vius dels ingressos o del teu negoci , que si treballes de comercial durant 9 o 10 hores al dia en una gran empresa i quan arribes a casa, els teus fills pot ser que ja estiguin dormint, o potser no, però estàs tan cansat que l’única cosa que et ve de gust és sopar i relaxar-te veient una pel·lícula tombat en el sofà.
Ho tinc clar: Els diners no dóna la felicitat…però ajuda.
l tu que opines?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada