Els Diables de l’Alt Urgell al 1r Concurs d’Enceses de Catalunya

La Federació de Diables i Dimonis de Catalunya organitza, per primera vegada, el concurs d’enceses de Catalunya. La localitat de Picamoixons (municipi de Valls, Alt Camp) es convertirà, el 10 de març, en el terreny de joc de la competició pirotècnica.

Tan sols 15 grups de diables, de tota Catalunya, han estat els escollits per representar els seus municipis i territoris. L’Alt Pirineu i Lleida estarà representat pel Grup de Diables de l’Alt Urgell, el conegut grup resident i màxim impulsor de qualsevol acte cultural o festiu de La Seu d’Urgell.

El concurs està basat en les “enceses”, la tècnica pirotècnica que fan servir els grups de diables per engegar un gran nombre de carretilles/pirotècnia que porten els diferents membres tot d’una (de cop).

Hi haurà dues proves, la primera, basada en un pressupost econòmic que tindrà cada grup. Aquests han d’escollir el millor material pirotècnic que necessitaran i han de pensar l’encesa més impressionant possible per fer el dia del concurs. La segona prova, serà d’habilitat i rapidesa, els grups rebran una caixa secreta, l’obriran i trobaran artefactes o material desconegut que hauran d’utilitzar per pensar i fer una altra encesa el més espectacular possible.

Els Diables de l’Alt Urgell destaquen que la seva presència no serà purament competitiva, de fet, volen evitar basar la seva participació en un simple resultat. Afronten el repte com abanderats del territori, amb totes les lletres, i per aquest motiu volen anar més enllà, volen involucrar a quantes més empreses i serveis del territori com sigui possible, portar-los com a patrocinadors/col·laboradors per donar-los visibilitat i retorn en un esdeveniment de nivell Nacional.

Cal destacar que serà un any molt especial pel grup, donat que celebraran durant tot el 2018 els seus 25 anys d’història. S’espera una llarga llista d’activitats i actuacions que, una vegada més, reafirmarà el seu nivell d’organització i creativitat.