jordanaEl  grup parlamentari s’ha mostrat contrari a legalitzar la doble nacionalitat i a modificar la Llei electoral en els termes que proposa el Partit Socialdemòcrata. El conseller general Carles Jordana considera, d’una banda, que les dificultats que suposa disposar del passaport andorrà fora de les fronteres andorranes se solucionaran amb l’acord d’associació amb la Unió Europea, de manera que el debat de la doble nacionalitat quedarà “completament desvirtuat”.

Pel que fa als canvis proposats pel PS per dotar de major proporcionalitat l’elecció dels consellers generals territorials i dels membres dels comuns, Jordana considera que quan es tracta de defensar el territori no hi pot haver una divisió, i ha recordat que el sistema actual d’eleccions comunals es va instaurar per evitar el bloqueig institucional.

El conseller Carles Jordana no considera pertinents els canvis proposats pel PS en la Llei de règim electoral aprovats aquest cap de setmana durant el congrés del partit. D’una banda, pel que fa a les eleccions generals, el conseller demòcrata ha recordat que Andorra té un sistema bicameral en una mateixa cambra, i no creu possible aplicar una proporcionalitat en la representació territorial perquè “hi hauria divergència a l’hora de defensar els interessos d’una parròquia” i, en canvi, en aquesta circumscripció “es defensa el territori, no les persones”.

D’altra banda, Jordana tampoc veu bé que hi hagi proporcionalitat a l’hora d’escollir els membres del Comú, i en aquesta qüestió ha demanat de fer memòria, perquè “abans ja existia el sistema que es reclama”, però es va canviar per evitar situacions de bloqueig on els comuns es tornaven ingovernables.

Finalment, Carles Jordana veu innecessària la demanda de Liberals de fer un govern de concertació com a condició per assolir els pactes d’Estat proposats pel cap de Govern. El conseller considera que amb els pactes es busca rebaixar la tensió al Consell General, i arribar a acords en temes essencials perquè el proper govern “no desfaci tot allò que s’ha fet, i hi hagi una perdurabilitat”. Però “d’aquí a fer un govern de concertació, no ho veig necessari perquè tenim una majoria absoluta”.

Text i foto:ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada