Els Cors de la Seu d’Urgell tornen a celebrar les Caramelles

Caramelles a la Seu d'Urgell
Caramelles a la Seu d’Urgell. Foto: Ajuntament de la Seu d’Urgell

Enguany els carrers de la Seu d’Urgell podran gaudir de nou de les cantades de Caramelles per celebrar la Pasqua de la mà dels grups de les Caramelles Infantils i del Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià els dies vinents 16 i 17 d’abril (dissabte i diumenge).

El cor de les Caramelles Infantils, integrat per uns 40 alumnes dels grups de cant coral de l’Escola Municipal de Música i alumnat de 1r a 6è de primària de les escoles Mn. Albert Vives, Pau Claris i La Salle, es podran escoltar el dissabte 16 d’abril al matí. Durant aquest segon trimestre han assajat a les respectives escoles un repertori de quatre peces format per les marxes “Ara ve el mes de maig” (Trad. Catalana) i “Les flors de la primavera” (Higini Caselles), l’havanera “Idil·li Primaveral” (Jaume Planella) i els vals-jota “Un cant festiu” (J. Voltas Viñas). Les cantades, sota la direcció de Rafel Llobet, s’iniciaran a tres quarts d’onze del matí a la plaça de les Monges, per recórrer diferents punts del municipi i finalitzar al passeig Joan Brudieu on els dos cors, per tercera vegada, faran una cantada conjunta.

Enguany comptaran amb l’acompanyament instrumental d’un grup d’acordions diatònics integrat per les professores Georgina Fàbregas, Cati Plana i els alumnes del Conservatori de música dels Pirineus Agustí Busquets i Meritxell Fortuny.

El recorregut:

  • 10:45 h Plaça de les Monges
  • 11:00 h Plaça Patalín
  • 11:15 h Plaça dels Oms
  • 11:30 h Seminari
  • 11:45 h Llar de Sant Josep
  • 12:15 h Parador de Turisme
  • 12:30 h Claustres Catedral
  • 13:00 h Passeig Joan Brudieu

Des de l’organització de les Caramelles es vol agrari al Parador de Turisme i a l’Hotel Andria la seva col·laboració perquè una vegada més oferiran un refrigeri pels caramellaires.

Per la seva part, el Cor de Caramelles de la Germandat de Sant Sebastià de la Seu d’Urgell, format per uns 50 cantaires i una dotzena de músics, cantarà pels carrers de la ciutat els pròxims dissabtes 16 a la tarda i diumenge 17 d’abril al matí. Les Caramelles, organitzades per la Germandat de Sant Sebastià, compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, de l’escola La Salle de la ciutat i d’EFAUSA. El Cor de Caramelles està dirigit per Lluís Obiols i la seva preparació ha anat a càrrec de Sonia Lanau i Rafel Llobet.

Les cantades s’iniciaran dissabte a les 6 de la tarda a la plaça de Soldevila i transcorreran pels carrers del centre històric. El diumenge, a partir de les deu del matí, es reprendran les cantades pels carrers de l’Eixample, amb les parades ja tradicionals a la Cooperativa del Cadí i a la Llar de Sant Josep. A dos quarts d’una, el cor cantarà davant de la Catedral de Santa Maria amb l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, i es finalitzarà la festa cantant al Sant Hospital i al Passeig de Joan Brudieu.

El repertori d’aquest any 2022 està format per la sardana ‘Avui és Pasqua (Joan Roure)’, ‘el vals Comiat (A. Cema)’ i ‘l’havanera Idil·li Primaveral (Jaume Planella)’.

Des de l’organització d’ambdós cors expressen que “estan contents de poder recuperar les Caramelles a la Seu després de dos anys sense poder cantar i volem agrair a tots i totes els i les cantaires, músics, professorat, escoles, famílies i els respectius directors per recolzar una vegada més la nostra tradició”. També volen animar a la ciutadania urgellenca que els acompanyi durant les cantades.

TOTES LES NOTÍCIES