Els controls a les estacions d’esquí confirmen l’elevat nivell de seguretat de les explotacions andorranes

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha informat el Govern aquest dimecres dels resultats dels controls que es van efectuar en diferents estacions d’esquí el passat 13 de gener per tal de verificar la seguretat pel que fa a les condicions d’innivació, de senyalització i d’abalisament de les pistes obertes al públic. Aquest informe havia estat encarregat per verificar el bon estat de les pistes després dels dos accidents mortals ocorreguts les darreres setmanes, independentment dels estudis que rutinàriament es fan a les pistes a principi i final de temporada. Els tècnics controladors consideren a l’informe que totes les pistes d’esquí obertes al públic analitzades a l’inspecció no presenten cap deficiència que suposi un risc afegit per a l’usuari, confirmant l’elevat nivell de seguretat de les explotacions andorranes.

En el cas de l’estació d’esquí d’Ordino – Arcalís, els experts van revisar l’estat de La Balma i La Canaleta (pistes vermelles) i la de Les Canals (blava). També es va revisar l’estació d’esquí de Pal amb controls a les pistes de Fontanals i La Serra Superior (vermelles), El Beç, Els Avets, La Serra Inferior, El Besurt II, El Gall, Camí Superior, La Tossa i Coll de la Botella (blaves) i la pista El Planell (verda). Finalment, els tècnics també van inspeccionar les pistes de Soldeu El Tarter, en aquest cas la pista Esparver (vermella), així com les pistes Guineu, Pardal i Esquirol (blaves).

La legislació que s’ha aplicat a l’hora de certificar el bon estat de les pistes a nivell de seguretat ha estat la Llei relativa a les estacions d’esquí i les instal·lacions de transport per cable del 9 de novembre del 2000, la Llei de seguretat i qualitat industrial del 22 de juny del 2000 i els reglaments tècnics francesos (STRMTG) sobre els telefèrics, els teleesquís i les cintes transportadores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *