Els contraris a fer Carlemany per a vianants busquen ‘posicionar’ els escaldencs

L’Associació de veïns de l’avinguda Carlemany ha fet públic un manifest en contra del tancament al trànsit de l’eix i ha iniciat una recollida de signatures ‘per fer que la gent de la parròquia es posicioni’ i explicar que el projecte ‘no és tan simple com s’intenta mostrar des del Comú’. La presidenta de l’associació, Ester Santuré, ha explicat a l’ANA que l’objectiu de la campanya No al tancament de l’avinguda Carlemany és anar fins al final i aturar el projecte, i que més enllà de si és beneficiós a nivell comercial, no estan d’acord ‘ni en el moment ni en la forma’.

Després que l’Associació de veïns de l’avinguda Carlemany hagi fet públic un manifest en contra del projecte per fer l’avinguda per a vianants a la premsa escrita, la presidenta de l’entitat, Ester Santuré, ha explicat a l’ANA que la intenció és fer que la gent de la parròquia es posicioni, assolir tot el suport possible i aconseguir que s’aturi el projecte. Els contraris al projecte creuen que ‘no és el moment ni la forma’ i que es necessita més debat i madurar més la idea.

Santuré ha indicat que el projecte els produeix ‘preocupació i desconfiança’, pel fet que el Comú ha actuat ‘de manera unilateral’, i que l’hagi anunciat sense tenir-lo tancat. També consideren que el tancament de l’avinguda perjudica a tots els col·lectius, des dels comerciants que necessiten que puguin arribar els vehicles amb la mercaderia, fins als hotels que ‘perdran visibilitat’ i el servei de taxi. Però Santuré també ha assegurat que perjudica les farmàcies, les consultes de metges, i els veïns, que hauran de canviar la forma d’accedir a les cases.

El Comú d’Escaldes-Engordany no ha volgut fer declaracions sobre l’oposició que s’ha creat i l’inici de la recollida de signatures, al·legant que s’està treballant en el projecte i que es va avançant. Precisament, dilluns vinent se celebrarà una nova reunió de la comissió de treball, en la qual està previst que hi participin representants de les associacions de transportistes per tal de poder arribar a un primer acord sobre els horaris de càrrega i descàrrega.

6 comentaris

  1. Doncs jo espero que es realitzi aquest projecte, mes acces a les botigues i mes espai per pasejar amb menos soroll fum…

  2. Els del Patapou van aconseguir aturar el projecte d’heliport a cops de talonari. Aquests van pel mateix camí?

  3. Jo quan vaig de turisme i a comprar vaig sempre a zones peatonals, on aneu vosaltres? a carrers amb cotxes? Posar com argument en contra el soroll és no saber trobar motius. A tot arreu donen unes hores per a les mercaderies i els taxis que van a hotels ja es va publicar que podrien entrar.

  4. Peatonitzar Av. Carlemany? JAJAJAJAAJJAJ
    Au va no esta la cosa per anar tallant mes trànsit pel país, no digueu tonteries.

  5. Ben dit carlesmany, si fos per aquesta colla encara aniriem en ruc

  6. Doncs amb mi ja heu aconseguit que em posicioni:
    On s’ha de signar a favor de la peatonització de Carlemany?

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES