El sector de la construcció veu el seu creixement amb cautela. La nova gerent de l’Associació de Contractistes diu que el sector no oblida la crisi patida a principi del 2000 i demana més regulació i planificació per a un creixement sostenible. Mònica Dalmau diu que són conscients que és fa difícil, però demanen al Govern que reguli el volum d’obres que treu a concurs per no coincidir amb pics alts de projectes privats. Afegeix que la problemàtica de l’habitatge també els afecta a l’hora de contractar personal.

L’Associació de Contractistes d’Obra demana una regulació del sector per evitar recaure en una crisi.

Segons la nova gerent de l’ACODA, les empreses contracten i es redimensionen per fer front a la demanda amb la por que la situació de punta sigui passatgera.

Mònica Dalmau diu que són conscients que posar fre al sector privat és complicat, per això demanen a l’administració pública una planificació de les seves obres per evitar puntes de saturació i assegurar un creixement racional i sostenible.

També es troben amb la problemàtica d’haver de contractar personal forà per la manca d’oferta a Andorra que moltes vegades descarta venir pel preu de l’habitatge.

Recorda que dels 6.000 treballadors que hi havia al sector el 2007 s’ha passat a 3.000. “La gent no pot fer front a les despeses o al nivell de vida”, alerta Dalmau.

Tot plegat encareix el cost dels projectes constructius que ja ho han fet després de l’augment de preus de les matèries primeres.

Dalmau ha afegit que valoren els canvis que l’executiu vol fer a la llei del sòl per donar garanties a totes les parts i s’han ofert per poder treballar-los amb el Govern. Destaquen sobretot la inclusió d’un aval en els projectes constructius que garantirà l’acabament d’una obra.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada