Els cònsols volen que se’ls notifiqui el canvi d’ús de les llicències urbanístiques per evitar perjudicis econòmics

Els cònsols volen que es modifiqui la Llei de la propietat horitzontal per tal que puguin ser informats d’un canvi d’ús de les llicències urbanístiques, en el sentit de passar d’habitatges destinats al lloguer a ser de venda. L’objectiu és evitar perjudicis econòmics, ja que els habitatges destinats al lloguer gaudeixen de bonificacions en l’impost de construcció, i últimament, a causa de la crisi, es troben amb més casos d’aquest tipus de promotors que intenten donar una sortida als immobles. La problemàtica, constatada pel Comú de Sant Julià de Lòria, s’ha plasmat en una nota interna que els cònsols de les set parròquies estudiaran per tal que a la reunió del mes vinent es pugui prendre una decisió.

L’objectiu de la modificació legislativa, tal com ha explicat la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, és incloure en l’article 3 de la Llei de la propietat horitzontal que els notaris, a l’hora de fer l’escriptura, hagin de presentar la resolució que esmenti que els habitatges són de venda. Així mateix, també es vol obligar que els notaris hagin de fer constar que el promotor no té deutes amb l’administració comunal. Gil considera que actualment existeix un greuge comparatiu, i que d’alguna manera ‘se’ns està enganyant’, i és per aquest motiu que es vol tirar endavant la modificació de la Llei.

Nova fórmula de valoració d’ofertes d’obra pública

Els representants de l’Associació de contractistes d’Andorra (Acoda), han presentat aquest dimarts en reunió de cònsols la fórmula de valoració d’ofertes econòmiques d’obra pública que el Govern empra des del juny passat. La intenció és que els cònsols també l’apliquin, tenint en compte que permet agilitzar el procés d’adjudicació i adaptar els concursos públics a les circumstàncies empresarials actuals.

En un principi, els cònsols estan d’acord en aplicar la nova fórmula, que regula les baixes temeràries de preus d’una empresa, soluciona els criteris de valoració per arribar a la màxima homogeneïtat, i obliga a fer pressupostos realistes i havent fet els càlculs escaients. La fórmula preveu que es valori el 70% en preu i el 30% en experiència.

TOTES LES NOTÍCIES