Els cònsols veuen difícil poder complir el Conveni signat amb el Govern per evitar que les aigües netes arribin a les depuradores, tot i haver-se allargat fins al 2020. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, que ha estat el portaveu aquest dimarts en la reunió de cònsols, ha dit que són inversions bastant importants, i que és complicat dur-les a terme vista la situació econòmica actual dels comuns. En el cas de Canillo, aquesta mateixa primavera ja s’actuarà en dos punts que tenen localitzats, malgrat que el cost concret de les actuacions no se sabrà fins que no tinguin l’estudi que està elaborant el Govern. D’altra banda, el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, ha indicat que l’estudi també haurà d’aclarir quin percentatge d’aigua neta arriba al col·lector general d’aquesta parròquia, ja que l’estimació del Comú és inferior a la que fa el Govern.

La reunió de cònsols d’aquest dimarts ha servit per parlar sobre l’addenda del Conveni en relació a l’eliminació d’aigües netes i pluvials de la xarxa de sanejament. L’addenda, que es preveu que sigui aprovada per tots els comuns abans del mes vinent, preveu que els comuns facin les actuacions necessàries per evitar que l’aigua neta arribi a les depuradores abans del 2020.

El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, tenint en compte que són inversions importants, veu complicat que es pugui complir el termini tal com estan les arques dels comuns, però espera que la situació econòmica millori i que si es fan inversions cada any es puguin millorar molt els percentatges d’aigua neta que arriben al col·lector general.

Malgrat tot, el cost exacte de les actuacions no se sabrà fins que s’enllesteixi l’informe que elabora el Govern amb la relació de tots els punts negres on es produeixen les filtracions.

En el cas de Canillo, Mandicó ha avançat que aquesta primavera s’invertirà per eliminar dos punts negres, per reduir ‘de manera important’ el percentatge d’aigua neta que entra al col·lector.

D’altra banda, el cònsol menor d’Encamp, Jordi Torres, ha dit que l’estudi que ha fet el Comú difereix una mica del que té el Govern, que situa el percentatge d’aigua neta en nivells superiors. Per tant, volen esperar que s’enllesteixi el diagnòstic per poder posicionar-se sobre la qüestió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada