consols2Els cònsols elaboren un document alternatiu per a la reforma de les competències comunals. Un text que treballen conjuntament les diferents corporacions i que, segons assegura la cònsol major de Sant Julià de Lòria, tindrà molt en compte el que marca la Constitució. Montserrat Gil assegura, a més, que la voluntat de totes les parts és arribar a un consens i complir el termini marcat de juny del 2014 per tenir un document de reforma.

Després que el Govern lliurés un avantprojecte de llei de reforma de les competències comunals i de la contundent resposta comunal, ara els cònsols elaboren una proposta alternativa que, segons asseguren, tindrà molt en compte el que marca la Constitució. La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, assegura que és un text clau que ha de permetre arribar a un acord. La redacció del document és, ara, en mans del comú d’Encamp i del cònsol que, precisament, va ser present al procés constituent. D’aquesta manera, els cònsols responen al cap de Govern que aquest dilluns demanava als comuns propostes alternatives a la reforma de les competències.

És previst que els cònsols es reuneixin d’aquí a quinze dies per acabar de polir el text que presentaran a l’executiu. Una proposta que s’espera que estigui llesta al gener. Gil és conscient que es necessitava “col·laborar des del principi amb un consens per les dues parts i això no s’ha fet”, però confia en què a partir d’aquest document alternatiu es vagi construint l’acord.

Gil ha reiterat la voluntat de consens dels comuns tenint en compte que ja han acceptat una retallada de les transferències comunals. Per tant, esperen arribar a un acord i complir el calendari pactat entre totes dues parts, marcat per a juny del 2014.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada