Els cònsols d’Encamp i d’Ordino han parlat aquest dimarts, després de la reunió de cònsols, sobre les negociacions amb el Govern per modificar les lleis de competències i de transferències. Després de rebre una carta sol·licitant abans del juliol un llistat de cada comú de les competències que estan assumint, Jordi Mas i Ventura Espot han recordat que fa anys que es fan reunions sobre aquest tema, i que, tal com ha indicat Mas, ‘ja havíem fet tots els treballs competència per competència, establint quina correspondria a cada administració i quines haurien de ser compartides’, i que per tant, ‘estem en una situació igual a la de fa tres anys, de tornar-ho a analitzar’. Mas ha afegit que ‘no és que s’estigui perdent el temps, però hauríem d’afrontar la realitat del que volem modificar’. De la seva banda, Ventura Espot ha afegit que potser la solució seria ‘tancar-nos durant una setmana’ fins a sortir amb una proposta conjunta, i ha qüestionat que el Govern tingui la voluntat de tirar-ho endavant.

El cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, ha reconegut que el tema de les competències i de les transferències s’arrossega de fa anys i que tornen a estar en una situació igual a la de fa tres anys, però malgrat tot ha assegurat que contestaran la carta amb el que els demanen.

De la seva banda, el cònsol d’Ordino, Ventura Espot, també ha recordat que fa sis anys que és cònsol i que durant aquest temps ‘s’han fet reunions, seminaris i d’altres trobades’ on ja es va tractar quines competències havien d’assumir els comuns i quines el Govern, i que tota la documentació ja va ser lliurada al nou ministre. Per tant, considera que ‘ja hem gastat moltes neurones i saliva per fer la nostra feina, i nosaltres ja ho tenim preparat’. Per tant, Espot ha qüestionat que el Govern vulgui tirar realment la reforma endavant, indicant que ‘no sé si hi ha la voluntat o no, francament’.