Els cònsols es fixen la modificació de competències i transferències com a objectiu principal del mandat

La primera reunió de cònsols ha servit per fer la primera presa de contacte entre els nous mandataris, constatar la bona sintonia que hi ha, i per fixar-se com un dels objectius principals del mandat la modificació de la Llei qualificada de delimitació de competències i de la Llei qualificada de transferències als comuns. El cònsol major de Canillo, Josep Mandicó, i el cònsol major d’Encamp, Jordi Mas, han assegurat que tant aquestes lleis com la modificació de la Llei de finances comunals són temes que ja s’han treballat i tot que estan en la mateixa sintonia que els anteriors cònsols, ara cal que ells agafin posicions clares i concretes i que acabin de definir quins han de ser els canvis. Malgrat tot, han assegurat que les modificacions s’han de fer ràpidament, i per això ja han avançat en el calendari de reunions amb els diferents ministres. D’altra banda, els cònsols han acordat que a tots els comuns es farà una rebaixa dels salaris dels càrrecs electes, tot i que no han fixat un percentatge comú.

Els nous cònsols han decidit dedicar la pròxima reunió de cònsols exclusivament a parlar sobre les modificacions que cal fer a les lleis de transferències i de competències, així com de la necessitat de vincular el sostre d’endeutament als ingressos dels últims tres anys i no de l’últim any com fins ara. Josep Mandicó i Jordi Mas han explicat que són conscients que ja s’ha fet feina sobre el tema i han indicat que volen recollir tota la informació i la volen analitzar amb cura i ‘amb un esperit obert i de treballar conjuntament’. No s’han marcat encara dates, però sí que tenen la voluntat de treballar ràpidament ‘perquè no podem estar quatre anys per aprovar els canvis’, i en aquest sentit pròximament es reuniran amb els ministres de Finances, Economia i Turisme.

Durant la reunió de cònsols també s’ha acordat que aquestes trobades se seguiran celebrant el primer dimarts de cada mes, i han fet un repàs a la recent aprovada ordinació d’organització i funcionament dels comuns. També han posat sobre la taula els dos estudis que s’han fet sobre la situació financera dels comuns i han acordat estudiar-los i valorar-los.

D’altra banda, s’han nomenat les diferents representacions dels comuns, entre les quals destaquen els representants per primer cop de la Cambra de poders locals i regionals del Consell d’Europa, que són Rosa Ferrer i David Baró. El representant dels comuns en matèria de turisme és Raül Ferré, el de la Comissió d’informació i vigilància del Centre de Tractament de Residus Montserrat Gil, el Consell nacional del cens de població passa a estar presidit per Trini Marín, i la Comissió interparroquial dels serveis de circulació passa a estar presidida per Marc Calvet i Rosa Ferrer com a vicepresidenta, entre d’altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.