consols-1Els cònsols han demanat un informe sobre la constitucionalitat de l’anomenada regla d’or que s’està tramitant al Consell General. Els mandataris de les set parròquies sospiten que hi ha indicis d’inconstitucionalitat, per exemple, en les atribucions del Tribunal de Comptes o en aspectes relacionats amb l’autonomia dels comuns. Avui, a la reunió mensual celebrada a Canillo, han anunciat una nova reunió amb el partit demòcrata per negociar esmenes a la Llei.

Els cònsols han demanat a l’expert constitucionalista Miguel Ángel Aparicio, que ja va assessorar els comuns en el conflicte amb el Govern per la reforma de les competències dels comuns, un nou informe. En aquest cas, sobre l’anomenada Llei de la regla d’or elaborada pel partit demòcrata i que es troba en tràmit parlamentari. Els mandataris sospiten que hi ha indicis d’inconstitucionalitat en aspectes com ara les atribucions del Tribunal de Comptes, tot i que n’hi podria haver en altres punts. Segons el portaveu de la reunió de cònsols, Josep Mandicó, el dubte es troba “sobretot en en el fet que es perd l’autonomia dels comuns en segons quins punts”.

Els cònsols esperen l’informe en els propers dies per analitzar-lo en conjunt. Després es tornaran a reunir amb el grup parlamentari demòcrata per intentar negociar esmenes que millorin el text. Mandicó ha explicat que la predisposició del grup era “buscar una entesa i fer el màxim d’esmenes possible”.

Els cònsols han decidit, en la trobada mensual celebrada a Canillo, fer una nova aportació econòmica aquest 2014 a la reunió de cònsols per fer front a les despeses generades per l’encàrrec de diversos informes. D’aquesta manera, aquest any posaran 5.000 euros més cada comú, i l’any vinent, 12.000.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada