consols2Els cònsols encarregaran dimecres vinent l´estudi per avaluar el cost d´una agència tributària comunal, paral·lela a la de Govern. Aprovaran l´estudi en una reunió de cònsols en què també es podria tractar, de forma més o menys formal, la reforma de les competències i transferències comunals. També hi haurà damunt la taula reimpulsar la proposició de llei que van presentar la legislatura passada per eliminar l´obligació de destinar un 80% de les transferències a inversió.

La reunió de cònsols era prevista per avui, s´ha traslladat a la setmana vinent. El motiu és que els cònsols volien tenir a punt els informes interns per encarregar un estudi que avaluï el cost de desplegar una agència tributària comunal. A diferència del criteri de l´executiu, els cònsol voldrien tenir una agència autònoma de la del Govern.

El canvi de data també podria modificar l´ordre del dia. Si al previst per avui no hi constava parlar de la reforma de les competències i transferències comunals, al de la setmana vinent sí que podria figurar-hi. Tot i així, no s’espera que a la reunió hi participi Rosa Ferrer, nova ministra de Relacions Institucionals i encarregada d´aquesta reforma.

També es podria tractar un punt tancat en fals la passada legislatura: la proposició de llei per eliminar l´obligatorietat que els comuns destinin un 80% de les transferències a inversió. Un text que van entrar a tràmit parlamentari poc abans de la dissolució del Consell. Si bé el més factible seria demanar al grup demòcrata que recuperés el text, no es descartaria fins i tot tornar a presentar la proposició de llei.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada