Aquest matí, els cònsols d’Ordino han començat la jornada rebent dues classes de l’Escola Andorrana, un total de 38 alumnes d’entre 9 i 10 anys, que treballen la creació dels partits polítics. Els infants s’han assegut a la sala del Consell i han establert un torn de preguntes estructurat en tres blocs temàtics: el funcionament i l’organització dels comuns; els partits polítics, i les eleccions.

Algunes de les qüestions plantejades han estat quins són els requisits per presentar-se a unes eleccions, com s’elabora un programa electoral o en què consisteix una jornada electoral i com es difonen els resultats. Les classes de 5è, M&Ms i Snoopy, han format cinc partits polítics a l’aula per escollir els delegats que els representaran, segons ha explicat la mestra Laura Zorzano.

Una experiència enriquidora pels infants i també pels mandataris, ja que és el moment de transmetre la feina que es fa des dels òrgans de govern. Aquesta mateixa setmana, els cònsols van tenir una altra trobada amb els infants de la parròquia, alumnes de l’Escola Andorrana i Francesa, que van participar al Consell d’Infants, on els estudiants es van mostrar preocupats pel Medi Ambient i van proposar diverses mesures sostenibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada