consols 1

Els cònsols encomanaran un informe de constitucionalitat de la llei de bases de l´ordenament tributari perquè creuen que pot envair competències comunals. Ho han acordat en la reunió d’aquest matí a Ordino, en la qual també han decidit presentar una proposició de llei per eliminar l´obligació de destinar el 80% de les transferències del Govern a inversió. A més, demanaran al grup demòcrata que presenti una esmena al pressupost en aquest sentit.

Els cònsols sospiten que la llei de bases de l´ordenament tributari els treu competències i per això en demanaran un informe de constitucionalitat. Sobretot, ha dit el cònsol Ventura Espot, es vol aclarir a qui correspon la potestat tributària.

D´altra banda han constatat que l´anomenada ‘regla d´or’ no inclou eliminar les obligacions d´inversió de les transferències, un dels punts acordats amb el Govern per compensar el fet d´haver-les congelat.

Per aquest motiu presentaran una proposició de llei que deixi clar que s´elimina l´obligatorietat de destinar el 80% de les transferències a inversió.

A més, demanaran al grup demòcrata que introdueixi una esmena al text del pressupost que deixi clara aquesta prerrogativa per a l’exercici del 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada