Els cònsols defensen que el pressupost de les reunions mensuals serveix per estalviar diners

Els cònsols han respost aquest dimarts a les manifestacions de l’oposició del Comú de Sant Julià de Lòria criticant que el pressupost de la reunió de cònsols s’hauria de reduir per donar exemple. La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha assegurat que l’aportació es rebaixarà o s’augmentarà en funció de les necessitats ‘i no perquè sí’. A més, ha defensat que la reunió de cònsols serveix per estalviar diners perquè permet fer accions conjuntes entre tots els comuns, com són les comunicacions als mitjans de comunicació, les quotes a les organitzacions internacionals, les subvencions a ONG, la guia Informa’t, o el finançament d’estudis jurídics.

Els cònsols han respost a les crítiques fetes en relació a la reunió de cònsols per part dels consellers de l’oposició de Sant Julià de Lòria en l’última sessió de Consell de Comú. Rosa Ferrer i David Baró han explicat que l’any passat es va tancar amb un excedent de 10.184 euros, i que enguany l’aportació de cada comú s’ha reduït de 12.000 a 10.000 euros, perquè ja es va preveure que no hi hauria tantes despeses. Ferrer ha volgut deixar clar que de cara a l’any que ve, l’aportació es rebaixarà o s’augmentarà en funció de les necessitats que es prevegin, ‘però no perquè sí’, i que no consideren que l’aportació actual sigui excessiva, perquè té com a finalitat estalviar-se diners en diversos aspectes.

D’altra banda, i en relació a la petició que l’oposició comunal pugui fer aportacions a la reunió de cònsols, David Baró ha indicat que els consellers de la minoria poden fer aportacions en el si de les comissions, i que no hi ha cap problema per tal que es puguin portar a la reunió de cònsols.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.