foixAquest divendres la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, acompanyada del cònsol menor, Jordi Ramon Minguillon, es va desplaçar a la vila de Foix, a l’Arieja, per participar a l’acte d’obertura oficial de les Festes anyals de la població, convidada per l’alcalde, Norbert Meler, en nom del consell municipal.

A les sis de tarda, al pati de l’Hôtel de Ville, el Maire de Foix va pronunciar un breu parlament, durant el qual va fer menció especial a la presència dels Cònsols de la capital del Principat d’Andorra, ciutat agermana amb Foix d’ençà l’any 1998.                      

Presidiren l’acte, a més de l’alcalde, la diputada del departament de l’Arieja a l’Assemblea Nacional, Frédérique Massat, i els dos cònsols de la parròquia d’Andorra la Vella.

Hi va haver una cantada de l’Ensemble Vocal Ariège Pyrénées i de la Coral Shalom de Lleida, i tot seguit les autoritats comunals van ser presentades a tots els consellers municipals, amb els quals els cònsols van departir en un bon ambient de germanor, amb el desig d’estrènyer els llaços d’amistat entre les dues corporacions.

Després un aperitiu concert ofert per la municipalitat, els cònsols van assistir a l’inici del Ball de Nit i a dos quarts d’onze de la nit, van presenciar els focs d’artifici, llençats des del Castell Comtal.

(Foto: AFC)