Una representació dels cònsols formada per Rosa Ferrer, Ventura Espot i Jordi Mas s’ha reunit aquest dimarts amb el ministre de Finances, Jordi Cinca, per tal de tancar com s’ha de fer l’aplicació del nou Impost General Indirecte (IGI) als preus dels serveis públics que ofereixen els comuns.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha explicat  que s’ha tancat un criteri comú d’acord amb la llei i amb el que els mandataris comunals ja van avançar, que és que l’IGI no s’apliqui ni en impostos, ni en taxes ni en preus públics que siguin de competències pròpies dels comuns i que no entrin en competència amb els privats.

En aquest sentit, en el cas dels pàrquings, l’IGI és imputable als abonaments dels aparcaments verticals, i pel que fa a les instal·lacions esportives, només s’aplicarà quan un usuari llogui una instal·lació, com pot ser una pista de tennis, però no en cas que es lloguin els serveis d’un monitor. Ferrer també ha dit que les escoles bressol estan subjectes a l’IGI però amb el tipus superreduït del 0%.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, ha destacat l’ambient de predisposició i de diàleg amb el qual ha transcorregut la trobada, i ha afegit que pel que fa la fórmula compensatòria que s’ha d’establir pel fet que l’IGI provoqui una baixada d’ingressos als comuns en concepte d’ITP, encara no s’ha concretat quina pot ser la solució més idònia, i continuaran treballant-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada