Els cònsols coincideixen en aportar suggeriments per ‘facilitar i agilitzar’ els tràmits d’urbanisme

Els cònsols de les set parròquies s’han reunit aquest divendres a Sant Julià de Lòria per tractar les propostes que els va fer arribar el Govern respecte a les modificacions de la llei del sòl. Segons ha explicat el cònsol major de la Massana, David Baró, hi ha hagut coincidència en la majoria de reflexions fetes des dels comuns, amb l’objectiu de ‘facilitat i agilitzar al màxim’ els tràmits per reactivar l’economia i el sector de la construcció.

La nota dominant de la trobada ha estat la coincidència en la majoria d’aspectes entre els comuns, com ha destacat el cònsol de la Massana, David Baró. Després de sis anys d’aplicació de la llei ara els comuns comencen a poder canviar els seus plans d’urbanisme, com és el cas de Sant Julià que ho podrà fer aquest any o la Massana al gener del 2013, ha manifestat. Un fet que es vol aprofitar per introduir millores en la legislació i on el Govern ha demanat la participació dels comuns com a administració que aplica aquesta normativa, ha afegit.

Així, els set comuns han abordat amb els seus respectius tècnics d’urbanismes els problemes que s’han anat trobant en l’aplicació de la llei i els canvis que s’hi poden introduir per ‘facilitar, simplificar i agilitzar’ els tràmits, ha afirmat el cònsol massanenc.

En general es tracta d’aspectes ‘molt tècnics’, ha dit, dels quals en sortirà un document únic amb les reflexions dels comuns sobre les propostes del Govern que es revisarà en la propera reunió de cònsols i s’enviarà a l’Executiu.

2 comentaris

  1. Bona proposta!!!, Ara fa falta que a l’antic vial de Radio Andorra, convertit une un parking gratuït, es pinti de blau i que els de Valira Nova paguin la zona blava com la resta dels encampedants.

  2. Així m’agrada, que penquin una mica perquè amb el sou que tenen, ja poden ja.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES