consolsEls cònsols han comunicat que estan disposats a cedir les competències impròpies o exercir-les de manera compartida sempre i quan el Govern es comprometi a prestar-les de manera més eficient. Així ho han acordat en la reunió que han mantingut aquest divendres a l’alberg de la Comella, en què han decidit reprendre l’anàlisi, apartat per apartat de les competències i demanar una reunió al Govern per exposar l’opinió dels cònsols i proposar l’anàlisi de les competències article per article.

Després de la reunió que han mantingut, aquest divendres els cònsols dels set comuns, han assegurat, mitjançant un comunicat de premsa, que pel que fa a les anomenades ‘competències impròpies’, estan disposats a cedir-les o exercir-les de manera compartida, sempre i quan el Govern es comprometi a prestar-les de manera més eficient’. Com a exemples han posat el transport públic comunal o el Servei d’Atenció Domiciliària, i les escoles bressol, i afirmen que ‘els comuns no acceptaran cedir competències que estimen essencials per a la comunitat si no hi ha la garantia per part del Govern que es continuaran prestant’.

D’altra banda, des de les corporacions parroquials s’ha volgut deixar clar que els ingressos es podran negociar un cop s’hagi definit el marc competencial, i que fins aleshores proposen continuar amb el sistema actual, ‘en l’esperit i la lletra del que es va pactar l’any 1991’. Així han fet referència a les transferències del Govern però també als recursos propis com impostos, taxes i tributs.

Com ja van expressar anteriorment, els cònsols ‘no accepten la proposta de coordinació efectuada pel Govern donat que s’establiria una relació jeràrquica contraria a la Constitució’.

Pel que fa a les competències establertes per la Constitució, apunten que ‘no es plantegen majors problemes’. Assenyalen que caldrà clarificar aspectes com ‘l’abast del concepte manteniment pel que fa a les carreteres secundàries, entre d’altres’.

Quant al cens electoral i l’establiment dels col·legis electorals els comuns aposten per mantenir la competència igual que en l’actualitat i proposen modificar la Llei del règim electoral i del referèndum perquè els comuns facilitin la logística dels col·legis, però que estiguin a càrrec de la ciutadania. Així, la presidència i el control del desenvolupament de la jornada seria a càrrec dels ciutadans.

Per poder tractar aquestes qüestions, els comuns demanaran una reunió al Govern, el més aviat possible, i proposaran l’anàlisi de les competències article per article, ‘des de la vessant política i en interès del millor servei al ciutadà’, segons han expressat en un comunicat de premsa. Els mandataris parròquials han acordat no fer més declaracions a banda del comunicat de premsa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada