Els cònsols afirmen que mai no han volgut reformar la llei de competències

consols2Els comuns mai no han demanat reformar la llei de competències, sinó aclarir quins serveis ha de donar cada administració. Així s´han expressat les cònsols d´Andorra al Vella i Sant Julià de Lòria després de la reunió d’aquest matí. Segons Ferrer, el problema són les finances públiques i no pas els comuns.

Modificar la llei de competències és innecessari. Així ho creuen els comuns, que defensen modificar lleis concretes per aclarir quina administració ofereix cada servei i com es finança.

La cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, defensa que “per via de lleis podem arribar als objectius que perseguim tots i aquesta és la proposta dels comuns a Govern”. Tant Ferrer com Montserrat Gil han assegurat que és el Govern qui va voler resoldre aquesta qüestió anant més enllà amb una reforma competencial. La cònsol de la capital ha estat contundent: “Mai no vam parlar d’una reforma de la llei de competències, mai no vam dir que havíem de canviar el model d’estat. És el Govern que ha volgut anar molt més enllà”.

Ferrer, a més, ha deixat clar que “si algú es pensa que el problema d’Andorra són els comuns està molt equivocat” i apunta a “les finances públiques, l’administració pública i la llei de la funció pública”. Ha reivindicat, a més, que els comuns “hem aconseguit arribar a l’equilibri pressupostari”.

Els cònsols han decidit ajornar a la setmana vinent la reunió amb el Govern per presentar-los la seva darrera proposta de treballar competències sectorialment. Els mandataris comunals es donarien per satisfets amb tenir un acord tancat aquesta legislatura perquè s’apliqués la legislatura vinent. D´altra banda els cònsols han tractat la petició de l´Agència de Protecció de Dades d´accedir al cens, a la qual han accedit sota demanda.

També s´han tancat els comptes de la reunió de cònsols: el 2013 es van gastar 116.000 euros, motivats en bona part per la presidència del Consell d´Europa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.