Aquest 2 de febrer del 2018 se celebren els 25 anys de l’aprovació de la constitució per part del Consell General. Una efemèride que cada any es recorda però aquesta vegada s’ha fet de manera diferent.

Amb una fotografia a les escales de Casa de la Vall i amb la presència dels consellers generals que el 1990 van iniciar un procés que el 1992 reprenia un nou consell i culminava el 1993 amb la carta magna. La història d’una constitució que molts han recordat i que avui també està d’actualitat. L’ex-conseller, ex-cap de Govern i actual president d’SDP, Jaume Bartumeu, ha manifestat que “actualment hi ha persones a les institucions, i especialment al Govern, que no volien la constitució, que no la coneixen prou bé i als qui de tant en tant hem de recordar algun article”. Assegura que “l’important és defensar-la” i que potser sí que caldria desenvoluparla perquè “aquest Govern és l’exemple perfecte quan no ha volgut regular el dret de vaga”. L’ex-síndic Jordi Farràs opina que “és una eina que s’ha demostrat que serveix”. Considera que “els problemes del país són uns altres, no la reforma de la constitució, sinó més aviat de caire econòmic i plantejament de futur”. El també ex-síndic Josep Maria Beal creu que “és important que les noves generacions coneguin perquè vam fer la constitució”. 

També hi han participat Jean-Yves Caullet i Nemesi Marquès, representants dels dos Coprínceps de l’època que han destacat la importància del moment i la vigència d’un text que arriba al quart de segle. 

En el dinar per commemorar l’efemèride tots han coincidt a destacar la figura del coprincipat i el respecte de la sobirania andorrana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada