gil-marinEls set comuns d’Andorra vendran productes agroalimentaris i artesans del país a través de les oficines de Turisme.

Així ho han acordat aquest dimarts els cònsols en la reunió celebrada a l’alberg de la cota 1.600 de Naturlandia després que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé i el director d’Agricultura Landry Riba els hagin presentat el projecte. L’executiu vol que les corporacions locals s’impliquin en la promoció de productes del país com ara vi, cervesa, trumfes, plantes aromàtiques, melmelades, salses, mel, licors i embotits tradicionals. De fet, a l’oficina de Turisme de Sant Julià de Lòria ja venen vi i ratafia des de fa temps. “A Sant Julià ja venem productes de les nostres bodegues, però ara fem un pas més creant una marca Andorra i una imatge comercial pròpia”, ha manifestat la cònsol major de la parròquia, Montserrat Gil.

La imatge la crea el Govern i també contempla el subministrament d’uns mobles de fusta especialment dissenyats per al projecte i també les bosses amb la marca comercial per tal que els clients es puguin emportar els productes. A més, també es facilitarà un mapa informatiu que indicarà el lloc on s’elaboren i el nom de qui els fa. La iniciativa s’emmarca dins del Programa d’ajuts indirectes en benefici de les produccions agroalimentàries locals o de les produccions alimentàries artesanes.

D’altra banda, en la reunió de cònsols també s’han tractat altres temes com ara la problemàtica que els comuns tenen amb els vehicles estacionats en aparcaments públics que no es mouen en estar embargats, amb la pèrdua d’ingressos que els comporta. Desprès d’haver enviat una carta al Govern, aquest els ha respost que enviïn una relació dels vehicles que estan en aquesta situació i el desglossament per parròquies. En total, són 89 dels quals 14 estan a aparcaments de Sant Julià de Lòria i amb aquesta informació l’executiu es compromet a intervenir davant del Consell Superior de la Justícia per tal d’agilitar que els vehicles puguin deixar d’ocupar aquests espais.

Pel que fa als animals abandonats, els comuns duen a terme un servei de captura, trasllat i manutenció amb un preu públic que, en el cas de Sant Julià, és de 30 euros i que han d’abonar els propietaris. Ara s’ha decidit que els amos d’animals que siguin objecte d’aquest servei per part de les corporacions locals siguin sancionats per la qual cosa cada comú haurà de modificar les seves ordinacions. Pel que fa a la mobilitat i segones activitats dels agents de circulació i la possibilitat que aquests es puguin intercanviar entre parròquies s’està elaborant un informe jurídic.

Text i foto: santjulia.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada