Els comuns tractaran amb Riberaygua la possibilitat d’utilitzar les transferències segons les necessitats del moment

Els comuns volen tractar amb el ministre de Presidència, Antoni Riberaygua, que es tiri endavant una nova modificació de la Llei de Finances Comunals per tal que no estiguin obligats a destinar el 80% de les transferències del Govern a inversió o a eixugar deute d’inversió. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, considera que, tenint en compte la situació de crisi econòmica, cada Comú hauria de poder destinar les transferències en funció de les seves necessitats. La cònsol major de Sant Julià, Montserrat Gil, ha assegurat que el ministre de Finances, Jordi Cinca, ‘ho veu com nosaltres’, però que ha encarregat dos informes jurídics per valorar si es pot tirar endavant la modificació.

Pel que fa a la discrepància entre els comuns i el Tribunal de Comptes sobre com s’han de distribuir les transferències del Govern, Marín ha indicat que el que els demanen és que, si una part de la transferència va destinada a eixugar deute, especifiquin a quina inversió correspon aquest deute.

D’altra banda, i pel que fa a la ronda de reunions que està fent el ministre amb tots els comuns, la cònsol major de Sant Julià de Lòria ha demanat que les trobades vagin molt ràpides ‘perquè fa molt temps que estem esperant’ que s’abordin aquests temes.